Hatharom / Blog / Bejegyzések
NFL 8. hét, Thursday Night Football
San Diego Chargers at Denver Broncos Időpont: 2014.10.24. 02:30 Tipp: San Diego +10,5 Scope: Teljes játékidős fogadás Iroda: Pinaccle Odds: 1,763Eddig éri meg:...

San Diego Chargers at Denver Broncos

Időpont: 2014.10.24. 02:30
Tipp: San Diego +10,5
Scope: Teljes játékidős fogadás
Iroda: Pinaccle
Odds: 1,763 Eddig éri meg: 1,70
Tét: 4/10

 

Tény, hogy ha megnézzük a két csapat mérvadó statisztikáit, és a sérültlistákat, akkor egyértelműen láthatjuk, hogy ez a meccs valóban a Denvernek áll. A line viszont véleményem szerint túlzottan magas, és az alábbi szempontok alapján, bizony elég jó esélyt látok rá, hogy a Chargers egy szoros, vérbeli csoportrangadóra vívjon a Broncossal.

1. Mióta Mike McCoy-t kinevezték a SD vezetőedzőjének, a Chargers rendre kellemetlen ellenfele tud lenni a Denvernek. Tavaly három alkalalommal is találkoztak a csapatok, amikor is a SD (egyedüliként! a ligában) mind a három alkalommal 400 támadó yard alatt tudta tartani a Broncos káprázatos támadóegységét. A védelem tavaly óta csak még erősebb lett, így erre ma is képesek lehetnek.

2. Persze a Denver támadósora sem gyengült túlzottan tavaly óta, ráadásul a múlt vasárnapon, nagyszerű játékkal múlták felül a San Francisco csapatát. Ám ez ma visszaüthet. A vasárnapi meccsre ugyanis teljes koncentrációval készült az egység, mivel nem kisebb lehetőség rejlett a találkozóban, mint az hogy Peyton Manning újra beírja magát a történelemkönyvekbe, és egy korszakos rekordot adjon át a múltnak, illetve tovább írjon egy olyat, amit nagyon hosszú ideig biztosan megközelíteni sem fog tudni irányító. Sikerrel is jártak, ám ez véleményem szerint annyi energiába került számukra, hogy ilyen rövid idő alatt, egy hasonlóan jó defense ellen, illetve a csoport állását tekintve még sokkal nagyobb téttel bíró találkozóra nem tudnak újra 100%-osan felpörögni.

3. A találkozó az előző gondolatból kiindulva sokkal többet jelent a Chargers számára, ők ugyanis - látva a Kansas elleni meccsüket - fejben már erre a találkozóra hegyezik formájukat, hiszen pontosan tudják, hogy nekik ez az igazán fontos fokmérő, nem pedig a Kansas elleni derbik. Ennek meg is lett az eredménye és vereséget szenvedtek múlt héten a Chiefs ellen, de egyáltalán nem lepne meg, ha a vasárnapihoz képest ma gyökeres fordulat állna be játékukban a jó irányba.
Támadó oldalon láthattuk, hogy a Frisco sem volt elveszve a Broncos ellen, és sokkal szorosabb is lehetett volna a meccs, ha a 49ers elkapói nem ejtenek el annyi labdát tiszta helyzetekben. A San Diego ráadásul támadásban idén komplettebb csapat, mint a Frisco, hiszen Philip Rivers MVP szinten irányítja a csapatot, ráadásul a backfield-en van egy olyan futójuk (Branden Oliver), aki elkapóként is nagyon jól használható. Ilyen játékossal a Frisco nem rendelkezik jelenleg, ez mindenképp előny a Chargers számára.

 

4. Megfigyelhető, hogy a fogadókat lenyűgözte a Denver kiváló játéka a múlt héten, és a -7-es nyitó line-t nagyon gyorsan -9,5-re tolták fel. Én már ezt is magasnak vélem, és ebben az is megerősíti a véleményem, hogy ma már többször visszatolták az irodák -9-re a line-t, annak ellenére, hogy mennyiségileg még mindig több tipp érkezik be a Broncos-ra, ami azt jelzi, hogy a pro-k viszont a SD handicap-es sikerében látnak értéket. Így gondolom ezt én is, de egy fokkal még biztonságibb pontra helyezkedtem azzal, hogy feltoltam a határt egészen 10,5 pontig, így még egy 10 pontos DEN győzelemnél is nyerek.

Úgy gondolom, hogy a leírtak alapján van érték ebben az opcióban, ezért egy kicsit óvatosabb tippel, megéri rápróbálni.

Sok sikert Mindenkinek!