Hatharom / Blog / Bejegyzések
Prva liga, 29. forduló (2017. április 21-23.)
NK Osijek - Inter Zaprešić 2:1 Lopa már a 9. percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak, Knežević labdáját fejelte be közvetlen közelről. (1:0) A...

 

NK Osijek - Inter Zaprešić 2:1

Lopa már a 9. percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak, Knežević labdáját fejelte be közvetlen közelről. (1:0) A vendégek részéről a 15. percben Postonjski küldött egy távoli lövést a kapura, de elvétette, a 37. percben Puljić szabadrúgásánál védett nagyot a kapus. Támadott az Inter végig, a második félidőben is, az 51. percben megint Puljić lövését hárította Malenica. Az eszékieknek mindössze az 56. percben jutott egy távoli Lopa-lövés (mellé). A 84. percben óriási helyzetet hagytak ki a hazaiak, Ejupi kapott nagy labdát és indulhatott meg teljesen egyedül, de a végén a kapusba lőtt. Az Inter olykor látványos próbálkozásai ellenére a 89. percben az Osijek megszerezte a második gólját is, Lukić a kapu közepébe lőtte az egyenesen elé hulló labdát. (2:0) A vendégeknek csak szépítésre futotta, a meccs legutolsó percében Mamut belőtte. (2:1)

Jelenet a meccsről: fehérben az eszékikek csapatkapitánya, Barišić, nyomában az Inter fiatal hátvédje, Bosec

 

29. kolo MAXtv Prve lige, Stadion Gradski vrt, 22. travnja 2017.

Posted by NK Osijek on Saturday, April 22, 2017

 

 

Cibalia - Slaven Belupo 3:1

Megszerezte a tavaszi idény első győzelmét a Cibalia, de ezt a meccset egészen biztosan sokáig fogják még emlegetni nemcsak Vinkovciban, de Koprivnicában is. Az aggresszíven kezdő hazaiak már a 2. percben vezettek, Glavica egy óriási védelmi hibát használt ki. (1:0) A túloldalon Matković kapus védett hatalmasat a 19. percben, Barić lövésénél. A Cibalia folytatta az offenzív játékot, a 26. percben Baša hagyta ki, a 34.-ben Mišić elől mentettek a védők. A második félidő 50. percében volt egy vitatható rész, a játékvezető simán elnézett egy kezezést a Cibaliának, a 72. percben viszont már simán befújta a 11-est, amikor a túloldalon a koprivnicai Aliti kezére pattant a labda. A büntetőt Vitaić értékesítette. (2:0) A 84. percben a Slaven kapott 11-est, a változatosság kedvéért kezezésért. Ivanovski belőtte, szépítettek a vendégek. (2:1) A meccsnek azonban még mindig nem volt vége, a 85. percben Katić fellökte Brekalót, a bíró már mutatott is a 11-es pontra. Megint Vitaić állt a labda mögé, megint belőtte. (3:1)

 

 

Dinamo Zagreb - Hajduk Split 0:2

A zágrábi Maksimir stadion adott otthont a forduló rangadójának. Erősen kezdett a Hajduk, a 16. percben Hamza távoli lövésénél kellett nagyot védenie a Dinamo kapusának. A 20. percben volt a hazaiak első említhető helyzete, Guilherme lövését fogta meg Stipica kapus, aztán a 24. percben Soudani ollózását blokkolta. A 29. percben egy Hajduk-szabadrúgás után Futács Márkó csúsztatott tovább fejjel Ercegnek, aki be is lőtte jól. (0:1) A 36. percben bődületes helyzetet hagyott ki a Dinamo: megint Soudani ollózott kapura, a labda megpattant a keresztlécen, majd lefelé vágódott, pont a gólvonalra, de áthaladnia már nem sikerült rajta, aztán Stipica sürgősen elkapta. A második félidőben a Dinamo sorban hozta a helyzeteket, először Perić hagyta ki, aztán Soudani lövését blokkolta a kapus, utána Hodžić lőtt fölé, majd megint Soudani hagyta ki, és így tovább. Stipicának ma senki sem tudott gólt lőni. Aztán jött a 90. perc és egy orbitális védelmi hiba a Dinamo részéről, amit Pavičić könyörtelenül kihasznált. Lecsapott a labdára, felfutott, beívelt középre, az érkező Futács Márkó pedig mértani pontossággal vágta be a kapuba. (0:2)

Futács ünnepel a gólja után

 
Posted by HNK Hajduk Split on Saturday, April 22, 2017

 

Itt pedig a meccs összefoglalója:

 

 

NK Istra 1961 - NK Rijeka 1:1

A szokásos, lehengerlő stílusában kezdte a meccset a Rijeka, de gól csak a 38. percben lett, amikor egy szöglet után Gorgon valami egészen lehetetlen, nyakatekert szögből talált be. (0:1) A játékvezető egyébként először majdnem érvénytelenítette a gólt, a partjelzővel tanácskozott - az egyre dühösebb rijekai játékosok gyűrűjében -, majd meggondolta magát és középkezdést intett. Az Istra az 54. percben produkált említhető támadást, Solomon elől végül Prskalo mentett. Az 57. percben 11-esből egyenlítettek a hazaiak: Gorgon kezezéséért jogosan ítélt büntetőt a bíró, Gržan belőtte. (1:1) A Rijeka támadott, nagyon szerettek volna nyerni, de Andrijaševićet a kapus blokkolta, Gavranović lövésénél is nagyott védett, Vešovićét is sikerült semlegesítenie. A 74. percben Gavranović befejelte ugyan a labdát a hálóba, de a gólt a bíró les miatt érvénytelenítette. Az Istrának helyzete sem volt, végül nem kis szerencsével, de sikerült otthon tartaniuk egy pontot.

A meccs egyik jelenete: égszínkék mezben a rijekai Franko Andrijašević, mellette az Istra középpályása, David Puclin

 
Posted by NK Rijeka on Saturday, April 22, 2017

 

 

RNK Split - Lokomotiva Zagreb 0:0

10 sárga lap, csapnivalóan eseménytelen meccs és gól nélküli döntetlen. Röviden így lehet jellemezni a forduló zárómérkőzését. Az első félidő mindössze két helyzetet hozott, mindkettőt a zágrábi Bočkaj produkálta. Először a 20. percben mentett előle a kapus, majd a 32. percben egy távoli lövése ment mellé. A második félidő 49. percében volt egy tizenegyesgyanús helyzet, Ugrina és Rozman ütköztek össze, de a bíró nem adott büntetőt a splitieknek. A hazaiaknak az 55. percben volt a legnagyobb helyzetük, Ugrina lövésénél védett nagyot Šemper. A 62. percben Bočkaj szabadrúgása után támadt kavarodás a spliti kapunál, de Kariminak végül nem sikerült bekotornia a labdát a hálóba.

 

A bajnokság jelenlegi állása:

1. NK Rijeka 73 pont

2. Dinamo Zagreb 68 pont

3. NK Osijek 56 pont

4. Hajduk Split 53 pont

5. NK Istra 1961 33 pont

6. Slaven Belupo 31 pont

7. Lokomotiva Zagreb 30 pont

8. Inter Zaprešić 24 pont

9. RNK Split 17 pont

10. Cibalia 12 pont