Hatharom / Blog / Bejegyzések
Prva liga, 25. forduló (2017. március 17-19.)
0:0-ás döntetlent hozott a pénteki napon a Lokomotiva Zagreb - Hajduk Split mérkőzés. Ennek inkább a zágrábiak örülhettek,...

0:0-ás döntetlent hozott a pénteki napon a Lokomotiva Zagreb - Hajduk Split mérkőzés. Ennek inkább a zágrábiak örülhettek, Futács Márkóéknak ez határozottan rosszul jött, ahogy egyre jobban szakadnak le a Rijeka - Dinamo Zagreb - Osijek élbolytól. Ráadásul a Hajduk a második félidőt már csak 10 emberrel játszotta le, a bíró pont Futácsot állította ki (második sárga lap). Az első félidő 19. percében jött az első említhető akció, a zágrábi Ivanušecet blokkolták a védők. A 23. percben egy Hajduk-támadás után Erceg lőtt mellé. Pár perccel később Hamza is rálőtt, de az is mellément. Aztán a 34. percben újra Ivanušec lőtt rá, a labda megpattant egy védőn, a zágrábiak kezezést reklamáltak, de a bíró csak szögletet ítélt. A második félidőben sokkal többet támadott a Lokomotiva, de egyszer sem sikerült a kapuba találniuk. Az 53. percben Ivanušec találta el nagyon rosszul a labdát és lőtt mellé, majd egy szöglet után Majstorović fejelt mellé, a 72. percben Grezda találta telibe a kapufát. Egy szöglet után Rrahmani fejelt egyenesen a kapus ölébe. A 74. percben volt egy Hajduk-próbálkozás, egy szabadrúgást lőtt fölé Hamza. Újabb Lokomotiva-akció a 81. percben, Grezda lövésébe beleért egy védő, kis híján öngól lett belőle, a kapus az utolsó pillanatban mentett. A 89. percre maradt még egy Hajduk-szabadrúgás, de azt Gentsoglou fölélőtte.

Futács Márkó és Majstorović (légi) kettőse

 
Posted by NK Lokomotiva Zagreb on Friday, March 17, 2017

 

 

Gól- és eseménytelenre sikeredett az RNK Split - Inter Zaprešić mérkőzés, bár az Inter már rögtön a kezdőrúgás után nekiindult és Blažević lövése nem is sokkal ment mellé. Kicsit később a Split próbálkozhatott, Tomičić lőtt fölé. A 17. percben Pešićet blokkolta a spliti kapus, majd hosszú csend után a 39. percben Puljić küldött egy szabadrúgást a Split kapujára. A kapus hárított ugyan, de elkapni már nem tudta a labdát, Puljić még egy fejessel próbálkozott, de az sem ment be. A második félidő két spliti támadással kezdődött, először Puljić fejesét védte a kapus, majd Jurendić indulhatott meg, de a beadásáról Pavlovski lemaradt. Ebből viszont kontrára indulhatott az Inter, de Blažević lövése magasan a kapu felett szállt ki a pályáról. Az 53. percben az Inter szöglete után Šarić lőtt fölé az ötösről, tíz perccel később Puljić fejelt rá, de a kapus elkapta. Utoljára a hosszabbításban volt említésre méltó akció, Mamut lőtt rá egy ollózó mozdulattal, de nem sikerült eltalálnia a spliti kaput.

 

Nem okozott gondot az Osijeknek a Cibalia, a nem túl eseménydús első félidő összes akciója az eszékiekhez fűződik. Először a 18. percben Ejupi lőtt fölé, utána a 34. percben. Végül nem sokkal a félidő vége előtt, a 43. percben sikerült is megszerezniük a vezetést: egy szabadrúgás után az ukrán Lopához pattant a labda, ő pedig belőtte. (1:0) A második félidőben tovább folytatta az offenzív játékot az Osijek. Az 54. percben Ejupi beadására érkezett Knežević, de nagyon rosszul találta el a labdát, a helyzet kimaradt. Két perccel később már nem: Lopa vitte fel a labdát a bal oldalon, becselezte magát a 16-os közepére és belőtte. (2:0) A Cibalia egyetlen helyzete a 84. percben volt, Mastelić lövését hárította a kapus, egyből utána Mijoković elől mentett egy védő. A hosszabbításban még próbálkozott az Osijek, Grgić beívelését a vinkovci védő blokkolta.

Dmytro Lopa, a két gól szerzője

 

25. kolo MAXtv Prve lige, Stadion Gradski vrt, 18. ožujka 2017.

Posted by NK Osijek on Sunday, March 19, 2017

 

 

Bezsebelte - mondhatni - a szokásos győzelmét a Dinamo Zagreb, most az Istra 1961 otthonából hozta el a három pontot. A 18. percben már vezettek is, egy pulai védelmi hiba után Soudani kapta a labdát és egy távoli lövéssel megszerezte a Dinamo első gólját. (0:1) Čorić próbálkozott két perccel később, az ő fejese mellément, akárcsak a pulaiaktól Solomon lövése a 25. percben. A második félidő 52. percében már két góllal vezetett a Dinamo Hodžić távoli lövésével. (0:2) A 76. percben volt még egy próbálkozása Solomonnak, a nigériai játékos lövését azonban elkapta a kapus. A hosszabbításban jött a kegyelemdöfés, Hodžić indult meg teljesen egyedül és a kifutó kapus mögött átemelve belőtte a labdát a kapuba. (0:3)

Soudani ünnepel a gólja után

 

 

Némi szerencsével, de otthon tartotta mind a három pontot az NK Rijeka a bátran és okosan játszó Slaven Belupo ellen. A vendégek szerezték a mérkőzés első gólját, a 14. percben Tadić kapta a labdát és a kifutó kapus mellett belőtte. (0:1) Támadott a Rijeka, először Vešović lőtte mellé a 20. percben, majd Gavranović kapáslövésénél védett nagyot a kapus. Aztán a 34. percben kiegyenlítettek a hazaiak: Žuta beküldte középre a labdát (előtte még kiosztott egy kötényt Tadičnak), Andrijašević pedig belőtte (1:1). Még két rijekai támadást tartogatott az első félidő, a 42. percben Bezjak puskázta el, a 45.-ben Gavranović cselezett egy sort és lőtt mellé. A második félidő 51. percében a rijekai Mišić ívelt be, a vendégek védője, Jovanović pedig olyan szerencsétlenül fejelt bele a labdába, hogy az a saját kapujába hullott. Öngól. (2:1) A rijekaiak szerettek volna egy "rendes" gólt is lőni, de Vešović a 63. percben föléfejelt, négy perccel később pedig Bezjak maradt le egy beadásról. A Slaven aggresszív játékának aztán meglett az eredménye, a 71. percben Tadić kapott hatalmas indítást, ezt a védők még szögletre tisztázták, de az innen érkező beívelést a berobbanó Heber már belőtte. (2:2) A győzelmet jelentő rijekai gólt végül Vešović szerezte a 87. percben egy 16 méteres bombalövéssel. (3:2) A Slaven még a meccs utolsó percében próbálkozott egy támadással, de Tadić a kapufát találta el.

 

A bajnokság jelenlegi állása:

1. NK Rijeka 65 pont

2. Dinamo Zagreb 61 pont

3. NK Osijek 47 pont

4. Hajduk Split 43 pont

5. Slaven Belupo 28 pont

6. NK Istra 1961 26 pont

7. Lokomotiva Zagreb 25 pont

8. Inter Zaprešić 23 pont

9. RNK Split 16 pont

10. Cibalia 9 pont

 

A hétvégén szünetel a bajnokság, pénteken a horvát válogatott Ukrajna ellen játszik világbajnoki selejtezőt.