Hatharom / Blog / Bejegyzések
Prva liga, 11. forduló - tippek
Péntek: Lokomotiva Zagreb - Slaven Belupo A Slaven az 5. helyről, a zágrábiak a 6.-ról várják a találkozót. Mindketten nagycsapattól...

 

Péntek:

Lokomotiva Zagreb - Slaven Belupo

A Slaven az 5. helyről, a zágrábiak a 6.-ról várják a találkozót. Mindketten nagycsapattól raboltak pontot az előző fordulóban (a Slaven a Rijekától, a Loko a Hajduktól), így önbizalomban sincs hiány. Koprivnicában úgy állnak hozzá, hogy ha az Osijek és a Hajduk ellen sikerült, akkor a Lokomotiva ellen is sikerülni fog, Zágrábban tiszában vannak ezzel mind, meg azzal is, hogy két, nagyjából egyforma csapat fog találkozni. Feszült, jó mérkőzés várható, ahol bármi lehetséges.

 

Szombat:

Cibalia - Dinamo Zagreb

Elég egyértelműnek tűnik a dolog, a Dinamonak nyilván nem fog gondot okozni a vinkovci csapat, akik a múlt héten az Intertől szenvedtek vereséget odahaza. A Cibalia egyet tehet: szervezetten és fegyelmezetten játszik, a minél kisebb gólkülönbségre koncentrálva.

 

Hajduk Split - Inter Zaprešić

Gyengélkedik a Hajduk és valamit sürgősen kezdeniük kellene magukkal, mert a múlt heti remi a Lokomotivával nek vet rájuk túl jó fényt, ha pedig az Inter ellen is botlanak, abból könnyen botrány lehet a Poljud stadionban. Az Inter szolid középcsapat módjára a 7. helyen áll, a múlt héten nyerni tudtak a Cibalia ellen, de a nagycsapatok ellen rendszerint védtelenek. A mostani, önmagát alulmúló Hajduk viszont lehet, hogy feltüzeli a zaprešićieket, hogy most, ez egyszer begyűjtsenek egy jelentősebb skalpot. Erős a presztízs mindkét oldalon. Kicsit a Hajdukot érzem így is esélyesebbnek, de nem írnám le az Intert sem.

 

Vasárnap:

NK Osijek - NK Istra 1961

Ez egy érdekes meccs lehet. Az Osijek nagyon padlón van, amióta kiestek az EL-ből,  a motiváció és a lelkesedés a bányabéka szintjén van, ez pedig mind kapóra jöhet az Istrának, akik ráadásul az előző héten döntetlent játszottak a Dinamoval és csak a pechjükön múlt, hogy nem tartották otthon mind a három pontot. A pulaiaknak a döntetlen is nagy szó lenne, Eszéken meg egy ideje már a mindegy is mindegy. Tipp? Én lehet, hogy kockáztatnék és megtippelnék egy vendéggyőzelmet, de a remit is esélyesnek tartanám.

 

Rudeš - NK Rijeka

A Rijekának nem sok kellett volna, hogy döntetlent játsszon a San Siróban a Milan ellen (állítólag Matjaž Kek vezetőedző nagyon nem volt elájulva, hogy a lefújás előtt kapták be a harmadik gólt - blogposzt erről hamarosan), de tény, hogy sikerült megszorongatniuk a világ egyik legjobb csapatát. Most viszont vissza kell térniük a Mátrixba, ahol a lelkes és bátor Rudeš várja őket szeretettel. Valószínű, hogy a kulcsjátékosok pihenőt kapnak Rijekában, ahogy az is, hogy még tartalékosan is ők az esélyesebbek és nem engedhetik meg maguknak a botlást.