Hatharom / Blog / Bejegyzések
Felkészülésimeccs- és hírözön
Nincs már sok hátra a bajnokság kezdetéig. Egészen pontosan egy hét múlva, jövő hét pénteken, 17-én az NK Istra 1961 -...

Nincs már sok hátra a bajnokság kezdetéig. Egészen pontosan egy hét múlva, jövő hét pénteken, 17-én az NK Istra 1961 - Lokomotiva Zagreb mérkőzéssel végre-valahára kezdetét veszi a tavaszi szezon. Úgyhogy kedves szurkolók, olvasók, sportfogadók, kitartás.

Az NK Rijeka megnyerte az Atlanta Kupát. A döntőben 3:0-ra legyőzték a cseh Jablonec csapatát. (Gólok: Gavranović - 51., Gorgon - 69., Črnic - 79.)

A Drágaszág

Atlanta kupa

(kép: Facebook/NK Rijeka)

...és a boldog győztes.

 
Posted by NK Rijeka on Tuesday, February 7, 2017

 

A rijekaiak azóta hazajöttek Portugáliából és folytatják a felkészülést. Szombaton még lejátszanak egy barátságos meccset a szlovén Domžale ellen. A mérkőzés 16:00-kor kezdődik.

 

A Hajduk Split a horvát 2. ligás Dugopoljét látogatta meg. A kicsit göröngyös pályán 0:2-re győztek Futács Márkóék, gólszerzők: Said (14.), Erceg (54.).

 

Az NK Istra 1961 lejátszotta utolsó amerikai meccsét. Az ellenfelük a Phoenix volt, a találkozót a pulaiak Prelčec mesterhármasával simán hozták 0:4-re. Gólszerzők: Prelčec (48., 80., 84.), Bouhna (63.).

Az Istra időközben hazajött az Egyesült Államokból. A hétvégén ők is játszanak még egy barátságos meccset a kínai 2. ligás Dalian Transcendence csapatával. (Eskü, így hívják őket...)

 

A Dinamo Zagreb az edzőtáborozás végére ért. Még azért lejátszottak két felkészülési meccset ott Törökországban, először a macedón Sileks ellen, amit a zágrábiak 4:1-re nyertek (a Dinamo góljait Ćorić, Hodžić, Olmo és az újonnan igazolt Sammir szerezték - Sammirnak ez volt az első meccse a Dinamo színeiben). Utána a fehérorosz Dinamo Bresttel játszottak, ezt a meccset is megnyerte a horvát Dinamo. 1:0 lett a végeredmény, Hodžić lőtte a gólt a 15. percben.

 

Az Osijek csapata Spanyolországban sütkérezik (nehéz az élet, na...), közben azért fociznak is. Két barátságos meccset játszottak le, egyet a Dinamo Kijev ellen, amit az ukránok nyertek 2:1-re. (Gólok: Knežević - 72., ill. Tsyhankov - 18., Orikhovsky - 89.). Utána a Szpartak Moszkva volt az ellenfelük, velük 1:1-es döntetlen lett a vége. A moszkvaiak szerezték meg a vezetést a 49. percben Quincy Promes góljával, az eszékiek a 87. percben egyenlítettek, Lopa volt a gólszerző.

 

Zagrijavanje pred utakmicu s FC Spartak Moskva (@fcsm_official) ⚽️#nkosijek

A photo posted by NK Osijek (@nkosijek) on

 

A Slaven Belupo a szerb OFK Bačka csapatát látta vendégül. A találkozó 2:2-es döntetlennel végződött. Ivanovski szerezte meg a vezetést a 8. percben a koprivnicaiaknak, Barić a 77. percben 2:0-ra növelte a hazaiak előnyét. A palánkaiak a 85. percben szépítettek Bojić 11-esével, végül Zečević a mérkőzés utolsó percében kiegyenlített.

 
Posted by Nogometni Klub Slaven Belupo on Friday, February 10, 2017

 

A Cibalia a szlovén Goricát fogadta és ki is kaptak tőlük 1:0-ra. 

Az RNK Split a kazah FC Kairat csapatával játszott. A mérkőzés gól nélküli döntetlent hozott, ami egyrészt kisebb dicsőséggel ért fel a splitieknek, másrészt az orosz Andrej Arsavin volt a mérkőzés egyértelmű sztárja. A splitiek közül legalább a fél csapat lefotózkodott vele, edzők és játékosok egyaránt, az alábbi csak egy a temérdek közül.

RNK Split Arsavin

(kép: dalmacijanews.hr)

 

Egyetlen meccs maradt hátra, a Lokomotiva Zagreb és a 3. ligás Marsonia találkozója. A Lokomotiva simán nyerte a meccset 4:0-ra, gólszerzők: Bočkaj (3.), Antunović (9.), Halilović (30.), Rrahmani (72.).

 

Lokomotiva - Marsonia 4:0 Lokosi su u pripremnoj utakmici na Kajzerici upisali visoku pobjedu golovima Bočkaja, Antunovi...

Posted by NK Lokomotiva Zagreb on Wednesday, February 8, 2017

 

 

A Cibalia továbbra is szerződteti a játékosokat egymás után. Érkezett hozzájuk a 21 éves védő Krešimir Kelez (ex-NK Val)...

 

Krešimir Kelez potpisao je danas ugovor sa HNK Cibalia Vinkovci Želimo mu dobrodošlicu u Klub.

Posted by HNK Cibalia Vinkovci on Tuesday, February 7, 2017

 

...és a 20 éves Armend Dalipi, aki ha jól tudom, akkor középpályás és megjárta a Pécsi MFC csapatát is (bár főleg a PMFC B-ben szerepelt...), ha valaki ennél többet tud róla, kommentben írja már le. Köszi előre is.

 

Ugovor sa HNK Cibalia Vinkovci potpisao je i Armend Dalipi. Želimo mu dobrodošlicu u Klub.

Posted by HNK Cibalia Vinkovci on Thursday, February 9, 2017

 

Az NK Rijeka is igazolt egy új játékost. Ante Kulušić 30 éves, középpályás, a török Genclerbirligi csapatától érkezett. 

A kép jobb oldalán látható Kulušić, Ivan Mance sportigazgató társaságában.

 

A Hajduk Splittől két játékos is távozott. Tonći Mujan (21 éves, balszélső) a szlovén Krškohoz igazolt, a szintén 21 éves balhátvéd Marko Pejić pedig az Austria Wien-hez.

A Lokomotiva Zagreb egyenesen Portugáliából igazolt magának középpályást. A 21 éves Chiquinho a Leixões csapatától érkezett.

 

[POJAČANJE IZ PORTUGALA!] Portugalac Chiquinho, punim imenom Francisco Leonel Lima Silva Machado novi je igrač...

Posted by NK Lokomotiva Zagreb on Thursday, February 9, 2017

 

Az Istra 1961-hez Antonio Pavić érkezett. A 22 éves balhátvéd másfél évre írt alá.

 

És a végére egy gyorshír: a Dinamo Zagreb 21 éves csatára, Mirko Marić a Videotonhoz igazolt. A horvát sportmédia tudni véli, hogy a Vidi félmillió eurót szurkolt le a fiatal játékosért.