Hatharom / Blog / Bejegyzések
Európa Liga selejtezőkör, 3. forduló - Dinamo Zagreb, Hajduk Split, NK Osijek
Dinamo Zagreb - Odd (NOR) 2:1 A norvégok a 20. percben megszerezték a vezetést Mladenovic góljával. (0:1) A válasz a 31. percben jött, amikor Hodzic...

 

Dinamo Zagreb - Odd (NOR) 2:1

A norvégok a 20. percben megszerezték a vezetést Mladenovic góljával. (0:1) A válasz a 31. percben jött, amikor Hodzic befejelt egy szögletet. (1:1). A 40.-ben pedig Fernandes érkezett hajszálpontosan egy jobbról jövő beívelésre. Fejjel megtolta, a labda a hálóba vágódott. (2:1) Ezzel a meccs gyakorlatilag az első félidőben eldőlt.

 

Brondby (DEN) - Hajduk Split 0:0

A hangulat remek volt, a meccs már nem annyira. Az elejét még megnyomta a Hajduk - Savvas óriási helyzetet hagyott ki -, nem sokkal később ugyanezt a dánok is eljátszották a túloldalon. A 21. percben egy hazai szabadrúgásnál védett nagyot a Hajduk kapusa. A második félidő érdektelenségbe fulladt, a hazaiaknak volt egyetlenegy helyzetük, de nem sikerült kihasználniuk a szöglet utáni zűrzavart.

 

 

PSV Eindhoven (NED) - NK Osijek 0:1

Látványos meccsen, nem kis szerencsével nyert az Osijek a hollandok ellen, a 3. forduló meglepetését okozva ezzel. Még akkor is, ha ez a győzelem mindössze egyetlen, 11-esből szerzett gólt jelent, amit Barisic szerzett az 57. percben. Az elején kétszer is próbára tették a hazaiak Malenica reflexeit, mindkétszer szabadrúgásból, az Osijek a 20. percben vezetett először támadást, sikerült is jócskán föléküldeni. 5 perccel később Bockaj lövése okozott gondot a holland kapusnak. Utána az eindhoveniek többször is megszerezhették volna a vezetést, de egyszer sem sikerült eltalálniuk a kaput. A második félidőben az 54. percben Grezda tört kapura teljesen egyedül, a holland kapus elsodorta, a skót bíró itt - még - nem ítélt 11-est, három perccel később viszont, amikor Miocot lökte el egy holland védő egy szögletnél, akkor már igen. Barisic állt a labda mögé, belőtte. (0:1) A 69. percben Bockaj küldött egy szabadrúgást az oldalhálóba, szinte egyből Mudrazija lőtt mellé. A PSV nagyon szeretett volna kiegyenlíteni, mindenképpen el akarták kerülni azt a szégyent, hogy kikapnak odahaza. Nem sikerült... A 73. percben mellélőtték a labdát, a 78.-ban Malenica védett óriásit, aztán a kapufát sikerült telibe találni. Az Osijek meg akár 0:2-re is hozhatta volna ezt a meccset, a hajrában Ejupi szabadrúgása zúgott a kapu felé, a holland kapus végül nagyot tornászva mentett.