Hatharom / Blog / Bejegyzések
A döntő elé - Ma eldől!
Elérkezett az idő, ma este kiderül, ki ülhet fel Európa trónjára. Spanyolország vagy NémetországOlaszország? Bizony, mindenki...

 

 
Elérkezett az idő, ma este kiderül, ki ülhet fel Európa trónjára. Spanyolország vagy Németország Olaszország?
 
 
Bizony, mindenki spanyol - német döntőt prognosztizált, de Pirlóék (azért sem Balotellit hozom fel!) áthúzták Löw számításait, aki véleményem szerint vastagon benne van a német kiesésben. Hogy mi várható este? Kőkemény küzdelem, két erős középpálya. Ez a döntő inkább fog egyénekről szólni, mintsem csapatokról. Attól függ a két csapat játéka, hogy Xavi és Pirlo milyen napot fog ki. A spanyolok karmestere kissé tán gyengébben játszott az egyenes kieséses szakaszban, míg a Juventusban megújulni képes Pirlo bombaformában játszik az egész torna alatt.
 
Nehéz jósolni, mikor sem Prandelli, sem del Bosque taktikáját nem vagyunk képesek átlátni. Folyamatosan újítani próbáltak hol több, hol kevesebb sikerrel. Prandelli 3-5-2-je ugyanúgy működik, mint a 4-4-2, míg a Vörös Fúria csak apróbb változtatásokat eszközölt menet közben, azt is a támadóharmadban. Fabregas, Fernando Torres, Negredo, Pedro? Nehéz döntés, hiába nem játszott jól Negredo a portugálok ellen, hiába nincs jó formában Torres, mindig bennük van a gól. Viszont Pedro és Fabregas játéka számomra megkérdőjelezhetetlen... lenne. Ugyanis akkor borul az egész középpálya, mert a Xavi - Iniesta - Xabi Alonso - Busquets négyesből valaki kiesik. És őket padra tenni több, mint hanyag döntés volna. Én a következő kezdőt várom spanyol részről:
 
Casillas - Jordi Alba, Ramos, Piqué, Arbeloa - Busquets - Xabi Alonso, Xavi - Iniesta, Fabregas, Jesús Navas.
 
          
 
Ez természetesen az én szubjektív csapatom, hiába játszik jobban Jesús Navas, valószínűleg David Silva fog a jobbszélen kezdeni. Az is nagy kérdés, hogy Fabregas kezdjen-e vagy sem. Csereként pályára lépve mindig tudott újat mutatni, akár Torrest, akár Negredot váltotta. Így a hajrában beküldve még nagyobb lendületet adhatna a társaknak. Ugyanez érvényes Jesús Navasra, szóval Vicente del Bosque helyzete nem mondható egyszerűnek.
Prandellinek már kissé könnyebb dolga van. Mindkét felállásra megvannak az alapemberei, így csak az a kérdés, hogy melyiket választja: 4 vagy 3 védős rendszert?
Én a négy védősre tippelek, amely nagyon jól fogta meg a németek támadásait, a Montolivo - Motta csere pedig jót tett a Squadra Azzurra középpályájának. 
 
Tipp a kezdőcsapatra... Szerintem nem lesz változás a németek elleni kezdőhöz képest:
 
Buffon - Chiellini, Bonucci, Barzagli, Balzaretti/Abate - Pirlo, Marchisio, De Rossi, Montolivo - Cassano, Balotelli.
 
 
Mi lehet a spanyol győzelem kulcsa? Megfogni Pirlot és Montolivot. Cassanot szorosan követni Arbeloának és sok kicsi faulttal idegesíteni. Nem szép, de hatékony megoldás az amúgy nem nyugodtságáról híres csatár ellen. Balotellit pedig árnyékként követni. Hibázásra Marchisiot és Barzaglit képesnek tartom, ráadásul ott Iniesta meg tudja forgatni őket.
 
A cél mindkét gárda számára egyértelmű: Ha már itt vannak, megtesznek mindent, hogy ők hódítsák el a trófeát, és ebből kisülhet egy 3-3-as mérkőzés és egy taktikai csatával (sic!) fűszerezett 0-0 is.
 
Estére jó szurkolást Nektek, és köszönöm, ha az EB alatt engem is olvastatok!