Hatharom / Blog / Bejegyzések
Seattle Sounders 2-4 Chelsea
Amerikai túrájának első állomásán a Chelsea a Seattle Soundersszel csapott össze, és álomkezdést produkált. A harmadik...

Amerikai túrájának első állomásán a Chelsea a Seattle Soundersszel csapott össze, és álomkezdést produkált. A harmadik percben Josh McEachran indítása után Romelu Lukaku lerázta őrzőjét, Jeff Parke-ot, majd a kifutó kapus mellett a hálóba helyezett.

 


A tizedik percben már kettővel ment az angol együttes, ekkor az új szerzemény, Eden Hazard indult meg a bal oldalon, és lövését talán védhette volna Bryan Meredith kapus, ám Jhon Kennedy Hurtado olyan szerencsétlenül nyúlt bele a labdába, hogy az végül a hálóban kötött ki.

A második találat felébresztette a hazaiakat és elálmosította a "kékeket". A Seattle nem roppant meg, és Fredy Montero duplájával egyenlíteni tudott, ráadásul volt több helyzete is mindkét félidőben.

Ám az első játékrész vége a Chelsea-é lett, előbb egy másik új szerzemény, Marko Marin volt az, aki nem akart Hazard-tól elmaradni: a német szélső lövésébe ezúttal Jeff Parke nyúlt bele némileg feleslegesen, és Meredith újra tehetetlen volt. A 44. percben a második gólját szerző Lukaku (akit meglehet, kölcsönad a vezetőség) indítás után húzta el a labdát a kapus mellett és visszaállította a kétgólos különbséget.

Di Matteo a szünet után több rutinos játékosnak is lehetőséget szavazott, beállt Frank Lampard, Michael Essien, Gary Cahill és Ramires is, de a mérkőzés állása már nem változott, a Chelsea 4–2-re nyert. A Seattle-ben ezen a meccsen búcsúzott a rutinos Roger Levesque, aki a 65. percben vastaps közepette állt be.

A Chelsea a folytatásban pályára lép a Paris Saint-Germain ellen az új Yankee Stadionban, Philadelphiában az MLS All Star-csapata ellen, valamint Miamiban a Milan ellen.

 

 

forrás: chelseafanatics.hu

 

 

Összefoglaló: