Hatharom / Blog / Bejegyzések
Suárez nélkül hengereltünk
Brendan Rodgers, Jamie Carragher, Philippe Coutinho és Daniel Sturridge: ők kellettek ahhoz, hogy a Liverpool fordítani tudjon a Craven Cottage-en. Fulham – Liverpool 1-3....

http://maffiozok.szunyi.com/images/639ww344-wq928yq97-2.jpg

Brendan Rodgers, Jamie Carragher, Philippe Coutinho és Daniel Sturridge: ők kellettek ahhoz, hogy a Liverpool fordítani tudjon a Craven Cottage-en. Fulham – Liverpool 1-3. Suárez nélkül!

 

Luis Suárez nélkül kellett ismét felállnia a Liverpoolnak, mivel az uruguayi csatár harapós kedvét eltiltás követte. A csapat meglehetősen furcsa szisztémában, három védővel állt fel (Wisdom, Coates, Carragher), utóbbi a csapatkapitányi karszalagot is viselte. A középpályán Henderson és Lucas szűrt, a széleken Downing és Glen Johnson kavargatott, középen pedig Philippe Coutinho és Jonjo Shelvey. A csatárposztot az Everton ellen elég gyatra teljesítmény nyújtó (ki nem?) Daniel Sturridge töltötte be, a kapuban természetesen Pepe Reina állt.

Az első félidőben meglehetősen gyengén, ötlettelenül játszottunk, sem támadásban, sem védekezésben nem ütöttük meg az elvárt szintet. A háromvédős szisztéma ezzel a három úriemberrel eléggé nehézkesen működött, s bár Coates és a balhátvédként játszó Carra is jól teljesített, a 33. percben Berbatov fejesével megszerezte a vezetést a Fulham – 1-0. Nem sokáig örülhettek, a 35. percben Sturridge szaggatta szét Schwarzer kapuját (Wisdom gólpasszából) – 1-1.

Brendan Rodgers is érezhette, hogy valami nem stimmel a védelemmel, így – nagyon helyesen – lekapta André Wisdomot, s a baloldalra beküldte a Merseyside Derby legrosszabbul teljesítő kormoránját: José Enríque-t. Bár a kis spanyol most sem volt az igazi, mégis felpörgött a Liverpool támadójátéka: egyre-másra alakította ki a helyzeteket a csapat. Aztán az 57. percben a szívinfarktus kerülgette a vörös szurkolókat: a zseniálisan játszó Bryan Ruiz belerúgta a labdát Lucas kezébe, ám a bíró nem fújt a sípjába. Ettől kicsit megzuhant a Fulham, a Liverpool pedig profi módon kihasználta a morális fölényt: a 63. percben Coutinho csodás passzát Sturridge váltotta gólra – 1-2. Nem sokkal később két hatalmas ziccert hagyott ki – mindkét esetben passzolhatott volna...

Bár a Fulham támadásaiban is benne volt a gól, a Liverpool veszélyesebben játszott: a Shelvey helyére beálló Borini kapufát és kapust lőtt, majd Downingnak is volt egy kapufája. A 82. percben pedig egy régi ismerőst köszönthetett saját dalával a liverpooli publikum Londonban: beállt John Arne Riise, aki pár perccel később veszélyes szabadrúgást is lőhetett, de Pepe Reina állta a sarat. Ugyanő két bravúros védéssel tartotta meg a csapat egygólos előnyét, amelyet aztán a 86. percben Coutinho zseniális íveléséből Sturridge duplázott meg: 1-3.


Összességében felemás Liverpoolt láthattunk, hiszen az első félidő haloványságát egy rendkívül aktív csapat feledtette a második játékrészben. Rodgers jó ütemben és jól cserélt, csapatunk mind morálisan, mind taktikailag a Martin Jol Fulhame fölé tudott nőni – Carra kapitánysága alatt. Ezzel ez már a harmadik idegenbeli meccsünk volt Suárez nélkül, ezeken 12 gólt szereztünk. Van kérdés?

Más kérdés, hogy az Everton győzelmével bizonyossá vált, hogy tavaly után ismét előttünk végeznek a tabellán. Utoljára! Egyébként ez volt David Moyes utolsó mérkőzése a Goodison Parkban: a Unitedből visszavonuló Szőralexet fogja váltani az Old Traffordon. S hogy ki lehet a városi rivális kékek edzője? A pletykák szerint akár mai áldozatunk, a Fulham trénere, Martin Jol.

http://maffiozok.szunyi.com/images/94y49865-wx24386.jpg