Hatharom / Blog / Bejegyzések
Everton - Newcastle United
Hétfő estére maradt még egy meccs a Premier League-ből, amit Liverpoolban, a Goodison parkban rendeznek, ahol az Everton a Newcastle Unitedet fogadja. Mindenekelőtt tudni...

Hétfő estére maradt még egy meccs a Premier League-ből, amit Liverpoolban, a Goodison parkban rendeznek, ahol az Everton a Newcastle Unitedet fogadja. Mindenekelőtt tudni érdemes, hogy ha Roberto Martinez együttese ma lenyomja a Szarkákat, négy együttest megelőzve fellép a 4. pozícióba. Jó kis motiváció lehet ez Baineséknek.

Az Everton a 2013/14-es idényt új edzővel kezdte, ugyanis David Moyes 11 év után lelépett, nem is tehetett mást hiszen a Manchester United hívta, ilyet ajánlatot nem nagyon utasít vissza az ember. És nem csak a padon, hanem a keretben is történt egy-két változás. Martinez a Wigantől magával hozta McCarthyt és Konét, Barry a Manchester Citytől, Lukaku pedig a Chelseatől érkezett kölcsönbe. Azonban nem csak érkezők voltak a Goodisonba, a csapat egyik nagy értékét elhappolta a MU, David Fellaini ugyanis ment Moyes után.  
A 9-szeres bajnok liverpooliak három döntetlennel rajtoltak, majd az utolsó két kanyarban hat pontot rámoltak be, legyőzve hazai pályán a Chelseat, majd Londonban a West Ham-t is. A bajnokik között toltak egy Ligakupát is, azonban a Craven Cottagen elvéreztek. Így állunk most, kilenc pontja van Jelavicéknak és ha ma nyernek, felugranak az Arsenal, Liverpool, Tottenham trió mögé a 4. helyre.

A Newcastle Unitednél még mindig Alan Pardew koptatja a menedzseri padot, nem is értem hogyan maradhatott meg a pozíciójában a tavalyi csúfos 16. pozíciót követően. Játékosmozgás itt is volt, bár igen csekélyke, egyedüli említésre méltó labdarúgó jött a csapathoz, Remyt a QPR adta kölcsön, aki már két gólnál jár, kimenő oldalon inkább csak a kölcsönnadásokról szólt a fáma, számomra teljesen ismeretlen nevekkel.
A Szarkáknak jelenleg hét pontjuk van, két vereségüket két Citytől, a Manchestertől és a Hulltól szedték be, hazai pályán ikszeltek a Kalapácsosokkal, elverték a Fulhamet, majd Birminghamből, az Astontól raboltak el három pontot. Nem túl veretes eddig a történet, sok jóra nem hiszem hogy számíthatnának Liverpoolban.

Fontos láncszem egyik gépezetből sem hiányzik, úgyhogy a menedzserek úgy keverhetik a kártyájukat, ahogy csak akarják.

Valószínűleg hazai siker születik ma, ennek adnak hangot, illetve oddsot a fogadóirodák is, ámbár tudni kell, hogy a Newcastle szeret pontokat csenni, na jó persze nem kell olyan nagy pontrablásokra gondolni, de például tavaly is 2-2-t játszottak a felek. Ám ami a legfőbb tudnivaló a két csapat háza tájáról, hogy igencsak szeretnek egymással sok gólos meccseket játszani, utóbbi hat liverpooli találkájuk egy kivételével mind overes lett. Erre hajazok ma is, ami nem is fizet olyan nagyon rosszul.

Gólt, gólokat hazai oldalról elsősorban Lukakutól várok, besegíthet Naismith, Barkley, Mirallas és csereként Jelavic is jó anyag a kapu előtt, bár ő még adós a góllal, mint ahogy Mirallas is. A vendégektől a francia vonal lehet eredményes, Ben Arfa, Remy, Gouffran is gólvadász, de Cissenek is előbb-utóbb be kell már vennie valamelyik csapat kapuját.

Tipp: 2,5 gól felett
Odds: 1.81
Iroda: RedKings

Eredmény: 3-2