Hatharom / Blog / Bejegyzések
Áruló?
A Chelsea klublegendája, Frank Lampard az őszi szezonban a Manchester Cityben játszik kölcsönben. A 36 éves középpályás az előző szezon...

A Chelsea klublegendája, Frank Lampard az őszi szezonban a Manchester Cityben játszik kölcsönben. A 36 éves középpályás az előző szezon végén elbúcsúzott a Stamford Bridge-ről, és az Egyesült Államokba, az újonnan alapított New York City FC-be igazolt. A tulaj közös a gyárvárosiakkal, házon belül megoldották, hogy "Lamps" meccsben legyen az MLS jövő tavaszi rajtjáig. De vajon megéri ez a lépés Lampardnak és a Citynek?

Szerintem igen. Egy ilyen tapasztalt játékos remek ütőkártya Manuel Pellegrini kezében. Lampard összehasonlíthatatlanul jobb futballista, mint az elkallódott Jack Rodwell, akit pár éve az egyik legnagyobb angol tehetségnek, az akkori "Ross Barkleynek" tartottak (megfeneklett karrierjében a City is vastagon benne van, de de ez más történet). Rodwellt eladták a Sunderlandnek, Lampard más szintet képvisel.

Annak ellenére, hogy az előző három kiírásból kettőt megnyertek a Polgárok a Premier League-ben, a Bajnokok Ligájában vergődtek, a legutóbbi szezonban mondjuk legalább már a nyolcaddöntőig eljutottak. Persze egy fecske nem csinál nyarat, de Lampard személyében egy BL-győztes középpályása van a csoportkörre a chilei menedzsernek. A 106-szoros angol válogatotton kívül ezt csak Yaya Touré mondhatja el magáról a keretben, illetve Martín Demichelis volt döntős a Bayern Münchennel.

Apropó, Touré. Az elefántcsontparti középpályás sosem volt versenyhelyzetben a Cityben, mondjuk így is többnyire (világ)klasszis teljesítményt nyújtott, az előző idényben 49 meccsen 24 gólt szerzett. Most lesz de nemcsak a rivalizálásra kell gondolni, hanem Lampard személyében Fernandinho és/vagy Yaya Touré tökéletes cseréjére. Nem hinném, hogy Pellegrini pusztán a státusza miatt akarta (angol játékos, nem foglal le külföldi kvótát) megszerezni a Chelsea ikonját, aki gólerős játékos, és védekezésben leveheti a terhet Touréról.

Hogy mi a helyzet a Chelsea-vel? Keringenek ilyen-olyan hírek, José Mourinho szerint ők hosszabbítani akartak Lamparddal, Pellegrini meg azt mondja, hogy a középpályás már nem kellett a londoniaknak. Tény, egy hazai riválishoz ment, de nem karrierje csúcsán. A City szemfülesen szerzett egy kiváló labdarúgót, Lampard új kihívást talált. Én nem vetek rá követ.