Hatharom / Blog / Bejegyzések
Suárezre is lesújt a Liverpool átka?
Napok, vagy akár órák kérdése, hogy hivatalos bejelentsék, Luis Suárez távozik a Liverpooltól és a Barcelonában folytatja...

Napok, vagy akár órák kérdése, hogy hivatalos bejelentsék, Luis Suárez távozik a Liverpooltól és a Barcelonában folytatja pályafutását. Körülbelül 72 millió fontot (90 millió eurót) kap érte az angol klub, amit visszaforgat a csapatba. Nehéz kérdés, hogy a Vörösök vajon képesek lesznek-e pótolni az uruguayi csatárt. Talán igen, angliai eltiltásai idején meccsei nagy részét megnyerte a Pool. De mi lesz Suárezzel? Mert nem olyan egyértelmű, hogy a világ legjobb csatára megtalálja a helyét Barcelonában. A Liverpool nélküli is működni fog, bár eddig rá építette csapatát Brendan Rodgers. Imádták a szurkolók, viszonylagos nyugalomban élt családjával a Mersey-parti városban. Ha passz helyett lőtt, nem történt semmi. A katalánoknál passzolnia kell majd, főleg Messinek. Nem ő lesz a csapat központi figurája. És ez csak egyik része a történetnek. Nem ő az egyetlen csatár, aki pályafutása csúcsán elhagyja a Liverpoolt. Így tett Fernando Torres, Michael Owen. Robbie Fowler és Ian Rush sem volt olyan termékeny, miután más csapatba igazolt.

Torres a Chelsea-be igazolt 2011 januárjában, Owen a Real Madridot választotta 2004-ben, és mindkettejük pályafutása megbicsaklott. Torres 102 meccsen 65 gólt vágott a Premier League-ben a vörös mezben, 0.64-es meccsenkénti gólátlaga 0.18-ra csökkent a Chelsea-ben.172 mérkőzésen 45 gólt tud felmutatni a Kékeknél... A 2001-ben Aranylabdás Owen mutatója 0.55 volt a Poolban, a Real Madrid, a Newcastle United, a Manchester United és a Stoke City színeiben 0.31 gólt hozott össze meccsenként.

Torres májusban a So Foot francia magazinnak őszintén vallott érzéseiről. "Liverpoolban mindenem megvolt, kivéve a trófeákat. Királynak éreztem magam, de a csapat szétesett (....). Karrierem egyik legnehezebb pillanata volt, amikor el kellett mondanom a távozásom Steven Gerrardnak. Ő volt a legjobb csapattársam, nem hinném, hogy a jövőben találok hozzá hasonlót. Minket egymásnak találtak ki."

Manapság más a helyzet, a Liverpool ismét címekért van versenyben, de Suárez új esélyt szeretne, és nem Angliában. Dél-amerikaiként úgy véli, spanyol nyelvterületen és kultúrában jobban érvényesült. Pedig a Liverpool és Luis Suárezt egymásnak találták ki, és szerintem nem a Liverpool lesz az, aki többet veszíthet.