Hatharom / Blog / Bejegyzések
Tony Pulis, a zseni
A Stoky Citynél a hosszú labdákról, beívelésekről, óriási bedobásokról elhíresült, favágó...

A Stoky Citynél a hosszú labdákról, beívelésekről, óriási bedobásokról elhíresült, favágó stílussal megbélyegzett Tony Pulis csodát tett a Crystal Palace-al. A szakembert november 23-án nevezték ki Ian Holloway helyére. Akkor a londoni kiscsapat az utolsó volt a tabellán, 11 forduló alatt négy pontot gyűjtött, és mindössze négy bajnokin szerzett gólt, egynél többet pedig egyszer.

November 23-án a Hull City ellen még az átmeneti menedzserrel, Keith Millennel nyert a Palace. Aztán jött Pulis, a "Sasok" 20 forduló alatt 27 pontot gyűjtöttek irányításával, a 14. helyen állnak, hét pontra a kiesőzónától. Egy meccset kevesebbet játszottak, a közvetlenül mögöttük állók közül a West Bromwich Albionnak kell még pótolnia. Noha nem könnyű az együttes sorsolása a hátralévő fordulókban, utazik az Evertonhoz, fogadja a Manchester Cityt és a Liverpoolt, bízhat a bennmaradásban. A nagyobb fogadóirodáknál a Cardiff City, a Fulham, a Sunderland, a Norwich City és a West Bromwich Albion is megelőzi a kiesőjelöltek között a Crystal Palace-t, amelynek 11-13-szoros az oddsa a visszasorolásra.

Pulis lenne minden idők egyik legnagyobb megmentője? Május 11-én okosabbak leszünk, de jó eséllyel pályázik erre a címre. Amúgy az 56 éves szakvezető 22 éves menedzseri pályafutása során eddig még egyszer sem esett ki a csapataival.