Hatharom / Blog / Bejegyzések
Remek emberi gesztus az Everton támadójától
Az Everton skót támadója, Steven Naismith a csapat hazai meccsire szóló belépőket adományozott liverpooli munkanélkülieknek a...

Az Everton skót támadója, Steven Naismith a csapat hazai meccsire szóló belépőket adományozott liverpooli munkanélkülieknek a 2014-2015-ös szezonra.

"Ayrshire-ből, Nyugat-Skóciából származom, és hosszú éveket töltöttem Glasgow-ban, a város sokszor szenved a munkanélküliségtől, Liverpoolhoz hasonlóan. Tudom, hogy sokan önhibájukon kívül nem találnak munkát, Liverpoolban nehéz álláshoz jutni és ők nem engedhetik meg maguknak a jegyeket. Egy apró gesztussal szerettem volna segíteni, hogy ezek az emberek is szórakozzanak és élvezzék az egyik meccsünket. Remélem, örömet fogok okozni" - nyilatkozta 29-szeres sót válogatott a támadó középpályás.

Naismith a liverpooli munkaügyi központhoz fordult, nekik juttatta el a belépőket és kérte a szervezetet, hogy azoknak adják oda a jegyeket, akik önhibájukon kívül állástalanok, és sokat tesznek azért, hogy új ismét legyen munkájuk.

A 27 esztendős labdarúgótól nem idegen a jótékonykodás, rendszeresen segíti a liverpooli és glasgow-i hajléktalanokat. A skót fővárosban elindított egy projektet, ami sérült emberek foglalkoztatását segíti elő, illetve a diszlexiával küzdők nagykövete hazájában.

"Minden nap úgy érzem, hogy nagyon szerencsés vagyok a munkám miatt és azért, hogy ilyen életmódot tudok biztosítani a családomnak futballistaként, és olyan helyzetben vagyok, hogy vissza tudok ebből adni valamit" - fűzte hozzá Naismith. Nem felejtette el, honnan jött...