Hatharom / Blog / Bejegyzések
Hogyan nézne ki a tabella, ha csak az angolok számítanának?
Érdekes elemzést közölt a New York Times: a napilap megnézte, hogyan nézne ki a Premier League tabellája, ha csak az angol labdarúgók...

Érdekes elemzést közölt a New York Times: a napilap megnézte, hogyan nézne ki a Premier League tabellája, ha csak az angol labdarúgók által szerzett gólokat vennénk figyelembe. Toronymagasan a Liverpool lenne a bajnok, a Southampton és a Manchester United előtt. Az "amúgy" ezüstérmes Vörösök felemelkedésében a rutinos rókák (Steven Gerrard, Glen Johnson) mellett kiemelendő Jordan Henderson kivirágzása Brendan Rodgers keze alatt, Daniel Sturridge átigazolása, és a fiatalok beépítése a csapatba. Utóbbiak közül a prímet egyértelműen a 19 éves, vb-kerettag Raheem Sterling vitte, a szélső tíz gólt és öt gólpasszt jegyzett a szezonban. A másik ifjú titán a szélső védő Jon Flanagan.

Rickie Lambert Rooneyval és Sturridge-dzsal verseng a helyért a válogatottban

A Southampton magját szintén angolok alkotják, az Ashley Cole válogatott karrierjének véget vető Luke Shaw, valamint Adam Lallana és Rickie Lambert utazhatnak a világbajnokságra, Jay Rodriguez sérülés miatt marad le a brazil tornáról. A bronzérmes a Manchester United lenne, amelynek hagyományosan erős az utánpótlás-képzése, bár mostanában nem bukkant fel a legendás '92-es osztályhoz hasonló generáció.

No de mi a helyzet a bajnok Manchester Cityvel? Az arab pénzen vásárolt világválogatott kiesne az élvonalból. A Polgárok 25-ös keretében hat angol nemzetiségű játékos található, a saját (angol) nevelés egyedül Micah Richards akinek nem épp a góllövés a feladata.

Az Angol Szövetség szeretné megreformálni a hazai utánpótlásképzést, nem véletlenül. Jelenleg a klubok huszonöt fős kereteiben nyolc angol, vagy Angliában nevelkedett játékosnak kell szerepelnie, ezt a kvótát emelné meg az FA.

E szerint a számítás szerint a gólkirályt (így) is a Liverpool adná, Sturridge személyében. Őt Wayne Rooney és Jay Rodriguez követné a mesterlövészek listáján.

 

(*technikai információ: az olvasóktól elnézést kérek a hosszabb szünetért, betegségből felgyógyulva újult erővel veszem górcső alá az angol focit :) )