Hatharom / Blog / Bejegyzések
Egyszemélyes a verseny az Év játékosa-címre a Manchester Unitednél
Érthető a Manchester United-szurkolók dühe, a csapat borzalmas szezont fut, David Moyes egyelőre nem alkot maradandót Sir Alex Ferguson örököseként....


Érthető a Manchester United-szurkolók dühe, a csapat borzalmas szezont fut, David Moyes egyelőre nem alkot maradandót Sir Alex Ferguson örököseként. Jó, augusztusban behúzták a Community Shieldet a Vörös Ördögök, de elég kínos lett volna, ha nem fektetik két vállra a másodosztályú Wigant.

Közeledik a szezon vége, azaz lassan aktuálisak a legjobbakat megválasztó szavazások. Az Old Traffordon a Sir Matt Busbyról elnevezett trófeát adják át annak a játékosnak, akit a szurkolók az adott idény legjobbjának láttak. A mostani pocsék szezonban a keret többsége lefelé lóg ki (vagy mint szerencsétlen Hernándeznek, lehetősége sincs a bizonyításra), nem kellett sokat gondolkodnunk jelöltünkön, eleve alig egy-két ember jöhet szóba. Én Wayne Rooneyt és David De Geát "terjeszteném fel" a díjra, közülük a spanyol kapust vélem jobbnak. Szerintem De Gea nemcsak a United legjobb játékosa ebben az évadban, hanem az egyetlen, aki hétről hétre kiegyensúlyozottan teljesít.

Egyetlen nagy hibát varrhatunk a 23 éves hálóőr nyakába: a Sunderland elleni Ligakupa-elődöntő visszavágóján szó szerint bevédte Phil Bardsley lövését. A gyárvárosiak végül tizenegyesekkel estek ki, a büntetőpárbajban két lövést megfogott a spanyol.

A Premier League-ben viszont magabiztosan őrzi kapuját, nem rajta múlik, hogy a United a PL történetében először lemarad a dobogóról és valószínűleg a nemzetközi kupaindulásról is.

De Gea 72 védést mutatott be 31 bajnokin:

Bár kínos vereségből volt jó pár a szezonban, az Atlético-nevelés még többtől mentette meg az angol rekordbajnokot. Kiemelném az Olimpiakosz elleni BL-nyolcaddöntő visszavágóját, ahol De Gea 1-0-ás vezetésnél két óriási bravúrt mutatott be David Fuster lövését, majd Alejandro Domínguez ismétlésénél. Ha akkor gólt szereznek a görögök, most alighanem ők készülhetnének a címvédő Bayern ellen.

Védések meccsenként:

De Gea ebben a szezonban egyértelműen bizonyította, hogy jó választás volt a Manchester United gólvonalára, bár nem illeszkedett be egyik napról a másikra Manchesterben, hosszú évekig biztos pont lehet a Vörös Ördögöknél.