Hatharom / Blog / Bejegyzések
John Terry új élete
John Terry huszadik szezonját kezdi meg a Chelsea kötelékében. A kelet-londoni születésű védő 14 évesen, 1994-ben, még...

John Terry huszadik szezonját kezdi meg a Chelsea kötelékében. A kelet-londoni születésű védő 14 évesen, 1994-ben, még középpályásként került a londoni Kékek akadémiájára. 18. születésnapja előtt, 1998-ben debütált a nagycsapatban. Frank Lampard 2001-ben igazolt a Chelsea-hez, közel másfél évtizedig elválaszthatatlanok voltak Terryvel. A csapatkapitány nemcsak Lampardot, hanem Ashley Cole-t is "elveszítette" az előző szezon végén, a nagy hármas felbomlott, Lampard az MLS-be, Cole Rómba távozott.

"Mostantól teljesen más lesz belépni az öltözőbe, Lamps nem ül majd mellettem. Egymás mellett volt a helyünk az öltözőben, mióta is.... nos, mióta aláírt a klubhoz. Nagyon közel álltunk egymáshoz Lampsszal és Ash-el, ők voltam a legjobb csapattársaim, a legjobb barátaim a klubnál" - szomorkodott Terry.

"Nagyon szomorú, hogy a klub valaha volt legjobb játékosa - ez vitán felül áll -, Lamps távozott, nagyon sokat hozott magával az öltözőbe és csapattársként. Ash-el ugyanez a helyzet. Nagy fogás volt, amikor hozzánk jött az Arsenaltól. Merész lépés volt, nagy bátorság kellett hozzá.  Nekem ő volt minden idők legjobb angol balhátvédje, ezért szerződtettük őt" - dicsérte Cole-t a csapatkapitány.

Terry a Chelsea történetének legsikeresebb kapitánya, három Premier League-címet, öt FA Kupát, Bajnokok Ligáját és Európa Ligát nyert többek között a Kékekkel.

A 34 éves Terrynek 2015-ig szóló szerződése van a Chelsea-vel. Lassan neki is át kell adni a helyét a fiatal generációnak - lassan. Az előző idényben 38-ből 34 meccsen volt kezdő a Premier League-ben, tudása nem kopik, még mindig Anglia egyik legjobb védője.

"Amikor debütáltam a csapatban, Frank Leboeuf-el és Marcel Desailly-al kellett versenyeznem, de én mindig élveztem ezt a fajta kihívást. Most is. Még nem akarom átadni a helyem fiataloknak. Egy nap véget ér a karrierem, de remélem, még van pár évem addig. Vicces arra gondolni, hogy tényleg mindent megtettem a klubért: pucoltam a cipőket, takarítottam a stadiont, a vécéket, a játékosok autóit fiatalon. Volt néhány bizarr dolog, ami része volt a felnőtté válásnak, de határozottan sokat segített."