NB I

Rohamrendőrök a Szusza Ferenc Stadionban

A Debrecentől elszenvedett 5-1-es vereség után az elkeseredett újpesti ultrák ostrom alá vették a klub székházát, számon kérve a játékosokon a csúfos teljesítményt és Zoran Szpisljak vezetőedző lemondását követelve.

Szpisljak a tévének sem nyilatkozott a lefújás után, bemenekült az öltözőbe, és a hivatalos sajtótájékoztatón sem jelent meg - az indoklás szerint annyira csalódott volt, hogy nem vállalta a szereplést - asszisztense, Marc Leliévre helyettesítette.

A pályát és a stadion környékét ellepték a rohamrendőrök, a klubházat rendőrkordon védte. Helyszínen tartózkodó kollégánk szerint rendbontásról ugyanakkor nincs szó, "csak" tüntetésről, a vezetőedző távozását követelik. Újpesti részről sem a játékosok, sem a szakmai stáb (a hivatalos sajtótájékoztatón kívül) nem nyilatkozott a sajtónak.

A mérkőzésen a hazaiak kilátástalan játékkal rukkoltak ki, a bajnokesélyes Debrecen játszi könnyedséggel győzött 5-1-re. Az újpesti drukkerek már a találkozó közben hangot adtak nemtetszésüknek, a negyedik gól után először Wéber György nevét kezdték el skandálni, majd a "k...gyenge" rigmussal fejezték ki véleményüket.

Az Újpest válsága a vereséggel tovább mélyült, a gárda jelenleg 12. a tabellán, csak több győzelmének köszönhetően előzi meg az azonos pontszámmal (21) álló Kaposvárt, és mindössze egy pont az előnye a 15., kieső helyen álló Vasashoz képest.