Férfi kézi BL

Ezt néztük ki a Pick Szeged-Kielre

Az előjelek alapján ismét remek meccset vívhatnak a felek, ezúttal a Pick Arénában.

Ezúttal is szerdán lép pályára a Pick Szeged férfi kézilabda-csapata a Bajnokok Ligájában, méghozzá az utolsó előtti csoportmeccsen. A Tisza-partiakra rangadó vár, hiszen a Kiel együttesét látják vendégül. Mindezt a bukmékerek is alátámasztják szorzóikkal, akik szoros ütközetet várnak, de azért a németek felé billentik a mérlegnyelvét, akikre háromesélyesben átlagosan 1.75-szörös pénzt fizetnének ki.

Csapathírek

A Kolstad elleni sikert (29-27) követően az elmúlt héten a szegediek könnyűnek találtattak az Aalborg otthonában a BL keretén belül, hiszen 31-26-os vereséget szenvedtek Dániában. Igaz, sokáig jól álltak, az első félidőben speciel öttel is vezettek, a második játékrészre kétgólos előnnyel fordultak, de a hajrá egyértelműen a hazaiaké volt, akik végül öttel nyertek.

A Pick így két körrel a csoportkör vége előtt a továbbjutó ötödik helyen tanyázik, azonos pontszámmal, mint a negyedik Kielce. A hatodik Zagrebre egy, míg a már kieső, hetedik Kolstadra négy pontot ver, amennyit még be lehet gyűjteni a hátralévő meccseken, s mivel a norvégok egymás elleni összevetésben jobbak, mint a szegediek, így a Kékek még nem jutottak tovább. 

Az Aalborg elleni zakó óta egyszer léptek pályára Kárpáti Krisztiánék, akik szombaton 14 góllal győztek az NB I-ben a kisebbik veszprémi csapat ellen (42-28), így továbbra is őrzik második pozíciójukat a tabellán.

A szegedieknél az elmúlt héten már Gaber is játszott, avagy teljes volt a csapat kerete az idei évben először, s minden bizonnyal ez a szerdai találkozón is így lesz.

A Kiel az Európa-bajnokság után rögtön egy Magdeburg elleni Bundesliga-vereséggel (26-33) kezdett, ám azt követően jól teljesít. Hazájában azóta háromszor is nyert (a Bergischer, Stuttgart, Eisenach trió hajtott előtte fejet), aminek köszönhetően a negyedik helyen áll a táblázaton, az éllovas Füchse Berlintől viszont hét egységre van lemaradva.

A BL-ben előbb a Kielce otthonába volt hivatalos, ahol 36-36-os döntetlenre végzett a rangadón, majd egy hete hattal nyomta le hazai pályán az Eurofarm Pelister együttesét (29-23). Ezen pontoknak köszönhetően pedig továbbra is az első helyen áll az A jelű csoportban, a második Aalborgot kettő, míg a harmadik PSG-t három egységgel előzi meg két körrel a zárás előtt.

A vendégeknek az utóbbi meccsein nem voltak fontos hiányzói, s alighanem ez a hétközi ütközeten is így lesz.

Mire érdemes fogadni?

A felek szeptemberben találkoztak utoljára, amikor is a THW otthoni környezetében 35-32-re tudott nyerni. A szegedieknek viszont jól megy a németek ellen hazai pályán az utóbbi években, szinte napra pontosan egy éve 36-33-ra nyertek ellenük, míg 2021. decemberében 30-26-ra.

Borítékolható, hogy a Pick felszívja magát az összecsapásra hiszen egy pont még minimum kell a csapat számára, ha nem akar izgulni a továbbjutást illetően (vagy ha előrébb akar lépni), de ez igaz lesz a németekre is, akiknek szintén legalább egy egység kellene erről a mérkőzésről (az utolsó fordulóban a Zagrebet vélhetően legyőzik hazai pályán, de az Aalborg minden bizonnyal kétszer nyer, a dánok pedig egymás elleni összevetésben jobbak, mint a Kiel). Avagy egy remek meccsre van kilátás, amelyen kis túlzással bármilyen eredmény összejöhet.

Ha viszont a felek előéletét vesszük alapul, azon belül is az egymás elleni találkozóikat, akkor szinte borítékolható, hogy a gólok nem maradnak el. Tavaly 63 és 69 gólos ütközeteket vívtak, míg idén ugye 67-ig jutottak, avagy 59,5-es határon az előjelek alapján részünkről bőven játszhatónak tűnik az over, így ezt a tippet küldjük csatába az összecsapáson.


✅ Tipp #1: Gólok száma 59,5 felett @1.73

Fogadási határidő: február 28. 18:45