Férfi kézi BL

Képes meglepni idegenben az Aalborgot a Szeged?

A dánok egy pocsék hétvége után fogadják a szegedi csapatot a Bajnokok Ligájában.

Szerdán lép pályára a Pick Szeged kézilabda-csapata a Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában, a Tisza-partiakra pedig kőkemény meccs vár, hiszen az Aalborg otthonába látogatnak. A bukmékerek szerint egyértelműek az esélyek, a dánok sikerére ugyanis mindössze átlagosan 1.25-szörös pénzért lehet fogadásokat kötni.

Csapathírek

A szegediek pocsékul tértek vissza az Európa-bajnokságot követően, ugyanis meglepetésre 35-33-as vereséget (!) szenvedtek Gyöngyösön. Ezt követően a BL-ben sikerült javítaniuk, szűk egy hete 29-27-re verték egy izgalmas találkozón a Kolstad csapatát hazai pályán, majd szombaton Komlón nyertek 35-29-re a bajnokságban.

Az NB I-ben így a második pozícióban állnak, s ott is fejezik be az alapszakaszt, ha csak nem hoznak össze még egy-két komolyabb negatív eredményt. A BL-ben az ötödik helyen tanyáznak, igaz, a harmadik Kielcének is 13 egysége van, a második Aalborgnak pedig 14, avagy sikerük esetén, és ha az előttük álló PSG-Kielce nem bírna egymással, akkor a második (!) helyre is felléphetnének. Ám igazából első körben azzal kell foglalkozniuk, hogy a biztos továbbjutás meglegyen, hiszen a hatodik Zagrebre hármat, a hetedik, már kieső Kolstadra négy egységet vernek, s mindkét csapatnak jobb a sorsolása, mint a Picknek a hátralévő három kanyarban.

A szegedieknél a múlt héten a beálló Gaber mindkét meccset kihagyta, s vélhetően Dániában sem lép pályára, a többiek elvileg harcra készek.

Az Aalborg jól indított az Eb miatti leállást követően, háromszor is nyerni tudott a dán bajnokságban (többek közt a GOG együttesét is lenyomta), aminek köszönhetően magabiztosan, öt ponttal vezeti a sorozatot. Majd a BL-ben, közel egy hete, tíz góllal bizonyult jobbnak a Zagreb együttesénél hazai pályán (32-22).

Ugyanakkor a hétvégéje egyáltalán nem sikerült jól Mikkel Hansenéknek, a Dán Kupa négyesdöntőjében az elődöntőjüket csak hosszabbítás után tudták megnyerni a Bjerringbro/Silkeborg ellen, majd a fináléban tükörsimán, hét góllal (!) kaptak ki a GOG csapatától...

Nem túl jó előjelekkel várják tehát a hétközi kupacsatát, ahol győzelmi kényszerben vannak, hogy továbbra is tartani tudják második helyüket (az első pozícióban lévő Kieltől két egységgel vannak elmaradva, de a németekre ujjgyakorlat vár hazai pályán az utolsó, nullapontos Eurofarm Pelister csapata ellen). Mindemellett van egy-két hiányzójuk, ugyanis mostanság a fiatal Munk, valamint Antonsen és Thurin is rendre kimaradt a gárdából.

Mire érdemes fogadni?

A felek szeptemberben találkoztak, amikor is meglepetésre a szegediek hazai pályán 34-27 arányban tudtak nyerni. S, hogy miért volt az meglepetés? Nos, az előző szezonban az Aalborg ugyanis oda-vissza oktatta a Picket, hazai pályán hattal (33-27), idegenben 12-vel (!) nyert (41-29).

A dánok hétvégi botlásának köszönhetően a szegediek akár egy szoros meccset is összehozhatnak, sőt, akár a meglepetés is benne lehet a pakliban, pláne, ha a hazaiak lenézik őket, de persze az is benne van, hogy a minőségibb garnitúrával rendelkező Aalborg végül simán nyer.

Mindezek után kimenetelre még hendikeppel sem fogadnánk, egyik irányban sem, inkább gólokra tennénk. Az előjelek és a felek előélete alapján egy viszonylag gyors meccs vizionálható, ahol könnyedén születhet legalább 60 találat. Ami ugye a gárdák elmúlt három egymás ellenijén rendre összejött, avagy részünkről játszhatónak tűnik a 59,5-es line-on az over kimenetel.


✅ Tipp #1: Gólok száma 59,5 felett @1.74

Fogadási határidő: február 21. 18:45