Olasz foci

Nem várunk csodát az olasz meccseken

A bajnokságban várakozáson felül szereplő Lazio a Genoát fogadja, míg az egyetlen másodosztályú csapat, a Cesena a Sassuolo vendége lesz az olasz kupában.

Ivan Juric, a Genoa edzője azt nyilatkozta, nem teheti meg, hogy rotálja a játékosokat, úgyhogy erős kezdőt küld majd fel a pályára.

„Topcsapattal játszunk, amelynek elég mély a kerete ahhoz, hogy több helyen is változtasson a megszokott kezdőn. Az eredmények is mutatják, hogy milyen erős a Lazio, hiszen a dobogóért hajt a bajnokságban” – fényezte az ellenfelet Juric.

A Lazio tényleg felforgatott kezdővel léphet pályára, Federico Marchettit az albán Thoma Strakosha váltja a kapuban, a bajnokságban mindössze hat meccset játszó Jordan Lukaku és Alessandro Murgia is lehetőséget kap, elöl pedig a házi gólkirály Ciro Immobile helyett a holland Ricardo Kishna rohamozhat.

Simone Inzaghi csapata az elmúlt öt bajnokijából négyet megnyert, csak az Inter elleni 0-3 rondít bele a képbe, és vasárnap a listavezető Juventus vár rá, így érthető, ha az edző kicsit variál a kezdőn, mert a bajnokság jelen helyzetben valószínűleg prioritásnak számít.

A Genoa nagyon nincs jó passzban, december 15-én még 1-0-ra nyerni tudott a Fiorentina ellen, azóta viszont négy pofont is benyelt, hétvégén egy elég nagyot, mert a Cagliari 0-1-ről fordított 4-1-re ellene.

A hét gólnál járó Giovanni Simeone várhatóan a kispadon kap helyet, így a chilei Mauricio Pinilla kezdhet, a most igazolt, korábban a Milanban is megfordult Adel Taarabt pedig szintén csere lesz, de már bevetésre kész állapotban van.

A Lazio nagyon erős ebben a szezonban hazai pályán, csak a Juventustól és a Romától kapott ki, a két riválison kívül pedig csak a Bologna tudott ponttal távozni az Olimpicóból. November 20-án a Genoa is üres kézzel ment haza, akkor a Lazio 3-1-re nyert. A Genoának a közelmúltban volt egy nyolcas győzelmi sorozata a rómaiak ellen, az utolsó három találkozón viszont megfordult a tendencia, és két vereség mellett csak egy 0-0 jött össze.

A másik szerdai meccsen az utolsó még állva maradt másodosztályú klub, a Cesena a Sassuolo vendége lesz.

A Cesena csak a 18. helyen áll a Serie A-ben, a Sassuolo 16. egy polccal feljebb, és a Cesena már szállított egy bravúrt a kupában, amikor hosszabbításban győzött az Empoli otthonában.

A Sassuolo elég hektikusan szerepel hazai pályán, 3-0-ra kikapott például az Atalantától, de megverte az EL-ben 3-0-ra a Bilbaót, a bajnokságban legutóbb pedig a Palermót tömte ki 4-1-re.

hatharom.com
Lazio-Genoa Lazio
Sassuolo-Cesena Sassuolo
@2.56
2017-01-10;141
2017-01-11;141
2017-01-12;141
2017-01-17;141
2017-01-18;141
2017-01-19;141