Bundesliga

Sanchóval nyernénk a Dortmund vasárnapi bajnokiján

Az idegenben eddig mindössze egy meccset nyerő Bochum ellen diadalmenetre készülnek Reusék.

A Borussia Dortmund idénye eddig aligha az elvártak szerint halad, hiszen a fordulót 15 pontos lemaradásban kezdte az éllovas Leverkusen mögött. 2024 mondjuk elég jól indult, ez pedig több okra vezethető vissza, a legmerészebb fanatikusok pedig még abban is reménykedni kezdtek, hogy akár ledolgozható a nagy hátrány. Az első két meccs valóban remekül sikerült és a Bochumnak sem kéne papíron gondot okoznia, bár a VfL nincs rossz formában és az utóbbi 10 bajnokijából csak kettőt bukott el.

Csapathírek

Az előző fordulóban nem csak a Werder Bayern elleni diadala, de a Bochum Stuttgart feletti sikere is nagyot szólt. A VfL azzal a sikerrel már kilenc ponttal eltávolodott a kiesőzónától, de ha jobban az eredményeik mögé nézünk, láthatjuk, hogy az egységeket főleg hazai környezetben gyűjtögetik. Vendégként mindössze egyetlen győzelem jött eddig össze, a kilenc meccsen elért 6-24-es gólarány pedig elég beszédes ilyen viszonylatban. Thomas Letsch számára ráadásul nem lesz elérhető az eltiltott Bernardo, Takuma Asano pedig az Ázsia Kupán vitézkedik.

A Borussiánál Bensebaini és Haller vannak válogatott küldetésen, mellettük Adeyemi, Ryerson és Nmecha vannak kényszerpihenőn. Brandt betegség miatt, Can pedig kisebb sérülés miatt kérdéses még, de az garantált, hogy a januárban kölcsönben visszaszerzett Sancho már az első perctől ott lesz a pályán.

Tudtad? Sanchónak a BVB-ben lényegesen jobban ment, mint a Unitedben - a német óriásnál 139 meccsen 50 gólt és 66 gólpasszt jegyez.

 

Mire érdemes fogadni?

Két meccs, két győzelem, hét lőtt, nulla kapott gól, így indították az évet a fekete-sárgák ezzel a 19. kanyart már a negyedik Lipcsével holtversenyben kezdve. Az egyik kulcs Sancho visszatérése, aki rögtön remek hatással volt társaira, a Darmstadt elleni 3-0-nál gólpasszal, a Köln elleni 4-0-s diadalból pedig egy kiharcolt büntetővel is kivette részét a gólgyártásból. A 23 éves játékos 2021 után lép majd pályára újra a Signal Iduna Parkban, ahová garantáltan góllal szeretne majd visszatérni, ebben pedig biztosak lehetünk, hogy társai is segítik majd. Ugyan merész tippek az alábbiak, de ilyen szorzón látunk bennük fantáziát.


✅ Tipp #1: Sancho bármikor gólt szerez - igen @3.00

Tipp #2: Sancho kapura lövések 1.5 fölött @2.40

Fogadási határidő: január 28. 17:30