Forma-1

Két pilóta ellen fogadunk a Las Vegas-i Nagydíjon

A Száguldó Cirkusz utolsó előtti állomásán komoly kihívót kapott végre Verstappen?

Az utolsó előtti futamához érkezett a Forma-1 mezőnye a 2023-as versenynaptárban, a helyszín pedig a sokak által bírált Las Vegas. A Nevada államba 1982 után tért vissza a Forma-1, a városi aszfaltcsík pedig egyértelműen a Ferrarinak kedvezett eddig.

Az időmérőt le is hozta 1-2-ben a maranellói alakulat, de Carlos Sainz 10 rajthelyes büntetése okán a 12. helyről kénytelen elrugaszkodni a helyi idő szerint szombat éjszakai futamnak. A pole pozíciót Charles Leclerc szerezte meg, a Ferrari pilótája úgy nyerte meg az időmérőt, hogy bele is hibázott a leggyorsabb körébe.

Igaz, Max Verstappen sem brillírozott, a Red Bull pilótája egyelőre sebezhetőnek tűnik, de sosem az ilyen típusú pályák mentek a legjobban a hollandnak. Ettől függetlenül versenytempóban felveheti a versenyt a monacóival, sőt a bukmékerek nem véletlenül adják csak 1.40 körül a sikerét.

Ilyen szorzón érdemes ezt elengedni, de Leclerc nyeretésében sincs sokkal több érték, hiszen a hármas szorzó nem olyan, amiért megéri a karrierje 23. pole-ját begyűjtő, de ebből mindössze négy (!) elsőséget szerző pilótára tenni. Természetesen elsősorban a Ferrari gyengébb versenytempójának köszönhető ez a pocsék mutató.

A harmadik helyről a Mercedesszel George Russell érkezik, majd utána jön egy komolyabb ugrás, hiszen Pierre Gasly, Albon, Sargeant és Magnussen is inkább hátrafelé kell kacsingasson, mintsem a dobogósokat támadni.

A Q2-ben búcsúzott ugyanis Lewis Hamilton és Sergio Perez is, így a 10-12. helyről a Hamilton, Perez és Sainz hármas egymás ellen vívva próbálhat előrébb jutni. Nekik mindenképp szükségük lehet egy safety caros periódusra, de egyelőre nehéz megjósolni, hogy ezen a pályán valójában mennyire lesz nehéz előzni.

A hétvége csalódását a McLaren mutatta be, mindkét pilótája a Q1-ben búcsúzott már. Lando Norris már az időmérő előtt elmondta, hogy ez nem az a hétvége lesz amikor brillíroznak majd, egyszerűen az ilyen típusú pályákon nem akar működni a McLaren, így komoly felzárkózásra nem látunk lehetőséget.

Mire érdemes fogadni?

Az első kettő csatájába nem mennénk bele, ugyanis nehéz állást foglalni, hogy hogyan működhet a Ferrari versenykörülmények között. Verstappen az utcai pályákon könnyebben fogható, de jó párharc lehet kettejük párharca.

Fogadási szempontból nem tűnik rossz ötletnek a McLarenek ellen fogadni. A Norris-Albon kombinációban már csak azért is a thai pilótára érdemes tenni a zizit, mert a McLaren egyenesbeli tempója újfent a leglassabb, márpedig könnyen lehet, hogy beragad a brit pilóta a felzárkózás során, ráadásul alapvetően elég gyengén muzsikált egész hétvégén. Albont az ötödik helyről elég sok "hátvéd" fogja segíteni, így jó eséllyel előrébb végezhet.

Egy bátrabb fogadás lehet, hogy Carlos Sainz hatodik vagy rosszabb helyen zár. Mint említettük, a rajtbüntetése okán a 12. helyről kénytelen rajtolni, tehát nem ördögtől való, pláne, hogy kellően frusztrált a büntetés okán, így benne van egy hiba is a spanyoltól.

Arról már nem is beszélve, hogy ha minden papírforma szerint alakul, Verstappen, Leclerc és Russell az első három helyet elviszi, Perez, Hamilton, Alonso közül pedig elég lenne ha kettő megelőzi. Ne feledjük, utóbbi három is a spanyol elől indul! Emellett pedig egy underdog is akár bekavarhat, de erre azért kicsi az esély. Három feletti szorzón megérhet egy próbát ez a tipp.


✅ Tipp #1: Alexander Albon - Lando Norris: Albon @1.65

✅ Tipp #2: Carlos Sainz helyezés: hatodik vagy rosszabb @3.25

Fogadási határidő: november 19 7:00