Sakk

Egy 3,50-es szorzót ajánl figyelmetekbe szakértőnk

Extra rovatunkban egy sakkszakíró esélylatolgatásait olvashatjátok a norvégiai sakktornáról. A norvég szuperverseny 7. fordulójából szemezgetünk a fogadható tippek közül.


Kétharmadán is túljutott a stavangeri sakkverseny, a pillanatnyi erőviszonyok ismeretében próbálunk a mai fordulóra játszható tippeket keresni. A hazai pályán játszó, a világbajnoki címet 9 éve megszakítás nélkül viselő Magnus Carlsen a kockázatkereső játékából adódó kezdeti lemaradás után az első helyről várja az utolsó három fordulót, őt a verseny meglepetése, az újra régi formájában játszó Visuvanatan Anand követi.

A mezőny hátsó felét is érdemes azonban figyelni, hiszen hárman, a bolgár Topalov, a kínai Vang és az azeri Radzsabov még nem tudott hosszú partit nyerni, róluk kijelenthető, hogy nemigen vannak formában. Bár előbbi kettő hosszabb inaktivitás után ült újra sakkasztalhoz, az azeri a 10 nap múlva kezdődő világbajnokjelölti verseny egyik résztvevője lesz, ahol Carlsen következő kihívójának a személye dől el, így nála különösen érthetetlen a visszaesés. A sorsolásnak köszönhetően a mai fordulóban ráadásul többek között a bolgár és a kínai játékos küzdelmére kerül sor.


Mire fogadjunk?


Bár Topalov egykor agresszív támadójátékáról volt híres, ebből ezen a versenyen nem sokat mutatott még, Vang pedig eddig szinte minden partijában védekezésre rendezkedett be. Ebből és kettejük pillanatnyi versenyhelyezéséből adódóan itt tűnik legindokoltabbnak döntetlent várni. Kockázatosnak tűnik ugyanakkor, hogy Anand ezzel párhuzamosan győzhet Radzsabov ellen, de az azeri eddig minden partiját elvesztette sötéttel, így a nagy kedvvel játszó indiai nyeretése is számításba jön.

{"headTitle":"Norway Chess","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-06-07 17:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Viswanathan Anand – Teimour Radjabov - Anand nyer ","odds":"3.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"},{"eventTitle":"Veselin Topalov – Wang Hao - Döntetlen ","odds":"1.45","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"}]}
A szerző sakkjátékos és szakíró