Genfi sakktorna

Polgár Judit harmadszor is kikapott

  • MTI

Ahogy szerdán és csütörtökön, úgy pénteken is kikapott Polgár Judit a genfi nemzetközi sakktornán.

A torna honlapja szerint a minden idők legjobb női sakkozójának tartott Polgár, aki már nem juthatott tovább csoportjából, ezúttal a már elődöntős azeri Sahrijar Mamedzsarov ellen ült asztalhoz. Az első rapid partiban - melyben 25 perc és lépésenként további 10 másodperc gondolkodási idejük volt a feleknek - sötéttel ugyan kikapott, de aztán világossal javított, és a torna során először begyűjtötte a teljes pontot.

Ezt követően két villámpartira került sor 4 perc és lépésenként további 2 másodperc gondolkodási idővel, de a forgatókönyv ekkor sem változott, mindkét esetben a világos bábukat vezető sakkozó nyert.

A párharc eldöntésére olyan parti következett, amelyben világos 4 perccel és lépésenként 2 másodperccel, sötét pedig 3 perccel és lépésenként 2 másodperccel gazdálkodhatott, de világosnak győznie kellett a sikerhez. Polgár vezette a világos bábukat, Mamedzsarov azonban remit ért el, azaz ő nyerte a párharcot.

Polgár szerdán a svájci Yannick Pelletier-től két vereséggel, csütörtökön a korábbi világbajnok Vlagyimir Kramnyiktól, egy-egy remivel, illetve vereséggel kapott ki.

A torna nyolc résztvevőjét két négyes csoportba osztották, mindegyikből az első kettő jutott az elődöntőbe. Polgár a kvartettjében utolsó lett.