Nemzetek Ligája

Révbe érhet Gibraltár - jó oddsot kapunk erre a tippre

  • varin

San Marino idén már elért egy hatalmas sikert, újabbat nem várunk Berardiéktól.

Gibraltár soványka történelmének eddigi legfontosabb mérkőzésére kerül sor, hiszen amennyiben a miniállam nyerni tud San Marinóban, biztosan feljut a C-divízióba. Noha Európa leggyengébb nemzeti együttesén keresztül vezet az út a feljutáshoz, az 1.70-es odds azért nem véletlen.

{"headTitle":"San Marino-Gibraltár","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-11-14 15:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"San Marino","odds":"5.70","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.28","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Gibraltár","odds":"1.7","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a kék-fehérek már meg is tették, amit a haza megkövetelt tőlük, pontot szereztek a Nemzetek Ligájábabn, amely az első, tétmeccsen elért siker a 2014-es pontrablás óta Észtország ellen.

San Marino 1990 óta játszhat Európában tétmeccseket, eddig négy döntetlen a mérlegük, amelyből három is 0-0-ra végződött.

Viszont ez a San Marinó-i remi nagyon nagy jelentőséggel bírt, hiszen így Gibraltár sorsa a saját kezébe került, nem kell ki-ki mérkőzést játszania a vaduziakkal. A háromfős kompániában ugyanis Gibraltár úgy áll hat egységgel, hogy egy meccsel kevesebbet játszott, mint vetélytársai, így az utolsó körre - amennyiben Gibraltár nyer szombaton délután - Chipolináék már biztos feljutók lehetnek. Ez egyébként ha azt nézzük, hogy elvileg a D-divízió legmagasabbra rangsorolt csapatáról van szó, papírforma, ám ha a csapaterősségeket nézzük, azért egy Lettország vagy Feröer-szigetek valószínáleg jobb csapat Gibraltárnál.

A miniállamok csatáján tehát a vendégek a favoritok, ahogyan hazai pályán is megoldották a kötelezőt. Otthon 11 lövése és 66%-os labdabirtoklása volt Gibraltárnak San Marino ellen, az viszont némi óvatosságra inthet minket, hogy nem sokkal e mérkőzést követően Berardiék Liechtensteint már idegenben focizták le.

A tét egyértelmű, Gibraltárnak nyernie kell, míg San Marinónak a szép búcsú az egyetlen lehetőség. Valószínűleg az idegenbeli bravúr után otthon is szeretne a válogatott pontot szerezni, ám a jóval magasabb szintet képviselő vendégek begyűjtik az üdvözítő 3 pontot.

{"headTitle":"San Marino-Gibraltár","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-11-14 15:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Gibraltár","odds":"1.7","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}
[3287003] 2020-11-14 15:00:00 San Marino - Gibraltárx;