NBA

Erre tippelünk a tragédiát követő első Lakers-meccsen

A szörnyű baleset után öt napig gyászoltak a Staples Centernél, ám a shownak folytatódnia kell. A Blazers érkezik.

Világszerte millió emlékeztek meg a legendás játékosról, de a központ a Lakers otthona, a Staples Center volt. Fotó: Boston Globe

A Blazers (21-27) magyar idő szerint szombaton hajnalban Los Angelesben lép pályára, ahol a nyugati konferenciát vezető Lakers (36-10) látja vendégül. A lila és arany mezeseknek ez lesz az első meccse a hétfői tragikus helikopterbaleset óta, amelyben a 41 éves Kobe Bryant, 13 éves kislánya és még hét kevésbé ismert személy vesztette életét. A város azóta sem lábalt ki a gyászból, a találkozót pedig páratlan figyelem követi, hiszen mindenki szeretne bejutni a Staples Centerbe, de ez csak az igazán szerencséseknek adatik meg.

{"headTitle":"Losa Angeles Lakers-Portland Trail Blazers","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-01 04:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Lakers","odds":"1.10","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Blazers","odds":"7.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

A szorzók alapján nem kérdés, hogy a Lakers nyeri az összecsapást, pedig nehéz megjósolni, hogyan hat a játékosokra a szerencsétlenség. Kedden már a Clippersszel játszottak volna, de a liga törölte azt a meccset kegyeleti okok miatt. Persze nem csak LA, hanem az egész világ gyászol, az NBA csapatai pedig egytől egyig megemlékeztek Kobe-ról – vagy lepörgették a 24 másodperces támadóidőt, vagy nem vitték át a labdát 8 mp-ig az ellenfél térfelére és persze sokan a Mamba által fémjelzett cipőben léptek pályára.

Az élet azonban nem áll meg, a shownak folytatódnia kell, főleg hogy a Lakers azóta nem volt ilyen erős, mióta Bryanttel az élen elhódította a trófeát. Ezt a James-AD duónak köszönhetik, akik 25 pont felett átlagolnak meccsenként és viszik a hátukon az együttest. A kiegészítő játékosok is remekelnek, minden meccsen más lép a rivaldafénybe, legyen az Green, Caruso vagy Kuzma – utóbbit mondjuk lehet, hogy elhappolják a következő napokban.

Tudtad? A Lakers a mezőnykísérletek értékesítésében vezeti a ligát a Bucksszal holtversenyben – a csapat 48.4 százalékban szórja be dobásait. Összehasonlításképp a Portland csak 20. ebben a viszonylatban 45.4 százalékkal –a különbség lehet, hogy nem tűnik soknak, de ez egy átlagos meccsen nagyjából 5-6 pontot jelent.

A Portland egy óriási, Houston felett aratott sikerről érkezik, Lillard pedig a hét játékosa lett a ligában. A játékos parádés formában van, az utóbbi három meccsen 52.7 pontot átlagolt és zsinórban hat meccsen szórt 30 pont fölött - kulcsfontosságú lesz tehát az ő levédekezése. A Lakersszel legutóbb december végén találkoztak a Moda Centerben, ám 120-112-re alulmaradtak.

Ezúttal a bukik nagyon masszív spreadet állapítottak meg, hiszen 12 pont a határ. Figyelembe véve viszont, hogy a Lakers 24-4-re áll a nyugati ellenfelek ellen, továbbá, hogy a gyász által generált érzelmek jellemzően erőn felüli teljesítményre késztetik a játékosokat, még talán így is játszható ez a határ.

{"headTitle":"Losa Angeles Lakers-Portland Trail Blazers","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-01 04:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Lakers -12","odds":"1.90","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}