Serie A

Ha városi derbi, akkor csontzene! - vagy mégsem?

  • varin

Az elmúlt évek trendjeinek megfelelően tippelünk a Világítótorony Derbire.

Fogadási szempontból talán az egyik legnehezebb városi derbinek számít a Derby della Lanterna, vagyis a genovai háború. Ahhoz viszont kétség sem férhet, hogy a teljes hétvége egyik legérdekesebb 90 perce lesz, amelyet nem érdemes kihagyni.

{"headTitle":"Genoa-Sampdoria","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-14 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Genoa","odds":"2.73","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.26","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Sampdoria","odds":"2.8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

Az elmúlt években ugyanis egyáltalán nem volt jellemző, hogy két, kiesés elől menekülő csapat randevúzzon egymással. Rendszerint a Sampdoria a top10 környékén végzett, míg a Genoa is többségében tisztes távolságból nézte a kiesés elleni küzdelmet. Idén viszont egyik gárda sem lehet nyugodt, hiszen a Samp a 17. pozícióban áll, egy hellyel és egy ponttal megelőzve csupán a piros-kékeket.

A formákat illetően sem tudunk semmi jóról beszámolni, ugyan a Samp novemberben mutatott már életjeleket, zsinórban négy veretlen meccs és nyolc pont a mérlegük, ezt követően viszont vereség először a bajnokságban, majd a kupában a Cagliaritól, végül a Parma vitte el mindhárom pontot a Luigi Ferrarisból.

Természetesen ha genovai városi derbiről beszélünk, akkor kőkemény meccs és a rengeteg lap alapvető elem a gondolatainkban, viszont ez a gyakorlatban azért nem mindig realizálódik. Áprilisban rendesen megszaladtak a csapatok, különösen a Genoa kapott sok lapot, 2018-ban viszont két meccsen csak 3+3 sárga volt, ráadásul az egyik meccset az a Doveri dirigálta, aki szombaton is fújja majd a sípot.

Idén egyik csapat sem tartozik a különösen durva együttesek közé, hiszen a Genoa a 8., míg a Samp a 11. legkevesebb lapot kapta. Mindezek fényében a 6,5-es határ a lapokra nekünk nem nyerte el a tetszésünket.

Az utolsó hat meccsükön 4-2-0 a Samp mérlege, míg 2011 óta 5-2-0, ha azokat a találkozókat nézzük, amikor a Genoa volt a pályaválasztó.

Viszont merünk a meglepetésre voksolni, vagyis a "vendég" Sampdoriát támogatjuk egy óvatos hendivel. Egyrészt a Genoánál vannak fontosabb hiányzók, például Pandev eltiltás miatt nem játszhat, így egy 18 éves ifi lesz az egyik támadó, másrészt komoly mumusnak is nevezhető a Sampdoria a rivális számára.

{"headTitle":"Genoa-Sampdoria","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-14 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Sampdoria +0","odds":"1.99","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3135585] 2019-12-14 20:45:00 Genoa - Sampdoriax;