Spanyol foci

Kedvezőtlen barcelonai előjelek a mumus ellen

Messi és Suárez továbbra sem áll Valverde rendelkezésére, lehet, hogy egyikük sem játszhat hétvégén.

A válogatott szünetet követően hétvégén folytatódik a spanyol bajnokság, a 4. forduló rangadójára pedig a Nou Campban kerül sor, ahová a Valencia látogat. A katalánok lemaradása öt pont a listavezető Atléticóval szemben, az előjelek pedig továbbra sem annyira kedvezőek Valverdéék számára.

{"headTitle":"Barcelona-Valencia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-09-14 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Barcelona","odds":"1.4","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Valencia","odds":"7.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

A legfrissebb hírek szerint ugyanis hiába várják epekedve vissza Katalóniában a legendás csatárduót, Lionel Messit és Luis Suárezt, egyelőre mindketten a csapattól külön, egyéni rehabilitáció keretében készülnek a visszatérésre. Pedig a gránátvörös-kékeknél igen nagy szükség lenne a két dél-amerikai "comebackjére", hiszen a szezon nem indult túl fényesen, az Athletic Bilbao ellen kikaptak Griezmannék, a Betist két gólt kapva győzték le, míg az Osasuna vendégeként csak egyetlen pontra volt jó a címvédő.

Noha a 7-5-ös gólkülönbség nem azt mutatja, hogy elsősorban a lőtt gólokkal van a probléma a Barcánál, minden bizonnyal Messi és Suárez jelenléte a csapat egészére pozitív kihatással lehetne.

Mindez nem lenne akkora probléma, ha nem a Valencia érkezne hétvégén a Nou Campba, amely riválisához hasonlóan 1-1-1-es mérleggel büszkélkedhet eddig, igaz, a Denevérek legalább az utolsó meccsüket megnyerték.

Az elmúlt években a Mestalla legénysége több fejtörést is okozott a Barcának, példának okáért tavaly nyeretlen maradt a katalán gárda, de említhetnénk akár a Spanyok Kupa májusi fináléját is, amelyet éppen ez a két csapat vívott meg - valenciai sikerrel.

Nagy kérdés, hogy Valverdéék akarják-e majd kockáztatni Messi és Suárez játékát - már amennyiben egyáltalán bevethetőek lesznek -, hiszen jövő héten kedden a Bajnokok Ligája csoportkörében talán a legnehezebb 90 perc vár rájuk, Dortmundban.

Mindezen tényezők eredménye, hogy a hazai győzelem egy tizedet emelkedett, míg a Valencia sikere igen nagyot zuhant, 10-ről 7.50-re.

Nagy kérdés, hogy van-e érték így a Barcelonában, ha viszont kontrázni kell a bajnokot, mekkora hendi fér bele...

[3093295] 2019-09-14 21:00:00 Barcelona - Valenciax;