Forma-1

Ennyire veszélytelen lenne Vettel Hamiltonra?

A Ferrari német klasszisa kettőből kettő győzelmet számlál 2018-ban, mégis közel háromszoros pénzt fizet a vb-címe.

Hétvégén Bahreinben lezajlott a szezon második forma-1-es futama, amely az Ausztrál Nagydíjhoz hasonlóan Sebastian Vettel győzelmét hozta. A Ferrari négyszeres világbajnok klasszisa tehát egyelőre makulátlan és a maximum megszerezhető 50 pont birtokosa. Nagy riválisát, Lewis Hamiltont 17 ponttal előzi meg, ami nyilván nem kevés, ám a szezon ezen részében még nem ad okot a Mercedesnek a vészharangok kongatására. Az viszont már aggasztóbb lehet, hogy Bahreinben a maranellóiak egy körön is felvették a kesztyűt az ezüstnyíllal, sőt mi több, le is győzték.

Melbourne után még arról számoltunk be, hogy hiába kapott ki a Mercedes, végig erősebb volt a Ferrarinál, így Hamilton vb-címére csupán 1.45 körüli oddsot kaptunk. Azóta emelkedett a brit szorzója, de még mindig jóval esélyesebbnek tartják, mint Vettelt. Ami már csak azért is meglepő, mert ezúttal már nem csak a Mercedes hibáját kihasználva tudott nyerni a Ferrari.

Nem tudok konkrét számadatokat, nekem senki nem beszélt ilyenekről. A motorerőt tekintve annyit mondtak a csapatnál, hogy időmérőn valószínűleg már kiegyenlítődött a különbség. Rengeteget fejlődött a Ferrari. Ahol talán még van egy kis fórunk, az a versenytempó. De nehéz ezt egyetlen versenyből megmondani, főleg úgy, hogy teljesen más taktika szerint mentek, mint mi.

- nyilatkozta Hamilton.

A hétvégén Sanghajban talán még tisztább képet kapunk, mindenesetre a fogadóirodák egyelőre nem tántorítanak a Mercedes klasszisa mellől. De tényleg ennyire nem jelent veszélyt Vettel Hamilton vb-címvédésére?

Ki lesz a világbajnok?
   
Lewis Hamilton 1.55
Sebastian Vettel 2.75
Valtteri Bottas 13.75
Max Verstappen 27.00
Daniel Ricciardo 27.00
Kimi Raikkönen 28.00