Spanyol kupa

Nem sok jót jósolunk az Espanyolnak a Nou Campban

A Barcelona egygólos hátrányból várja a városi rivális Espanyol elleni kupacsatát. Mindenki a fedélzeten van, bemutatkozhat Coutinho is.

Szerda este óriási meglepetésre a Real Madrid 2-1-re kikapott hazai pályán a Leganestől és így kiesett a spanyol kupából. Csütörtökön a másik gigász, a Barcelona lép pályára, de a Reallal ellentétben a katalánok nem előnyből, hanem hátrányból várhatják a visszavágót.

1x2    
Barcelona Döntetlen Espanyol
1.08 8.00 17.50

Merthogy az első meccsen 1-0-ra nyerni tudott az Espanyol, így a Barcelonának kétgólos győzelemre van szüksége a továbbjutáshoz.

"Tisztában vagyunk vele, hogy nem állunk jól, így egy élet-halál meccs vár ránk. Ugyanakkor az előnyünkké válhat, hogy mi játszunk otthon és reméljük a szurkolóink ezúttal is mögénk állnak" - nyilatkozta Ernesto Valverde, aki kemény visszavágóra számít. "Nem hiszem, hogy az Espanyol ráül az eredmény, de arra sem számítok, hogy a mérkőzés elejétől kezdve támadólag lépnének fel. Egy szervezett csapatról beszélünk, amely ki fogja várni a kínálkozó lehetőségeket" - tette hozzá a hazaiak mestere.

fcbarcelona.es

Hogy Valverde tényleg komolyan beszélt, azt a meccskerete is alátámasztja, ugyanis a Barca a lehető legjobb garnitúrával várja az Espanyolt - csak Vermaelen, Dembelé, Denis Suárez és Gerard Deulofeu hiányzik majd sérülés miatt.

Az Espanyol elleni meccsen búcsúzik a Barcelona Javi Mascheranótól, aki 7,5 év után távozik a klubtól.

És igen, ez egyben azt is jelenti, hogy érkezése óta első ízben léphet pályára Phillipe Coutinho is, aki a Barca másik téli szerzeményével, Yerry Minával együtt ott van a keretben. Visszatérhet a csapatba Iniesta és Umtiti is - vagyis van variációs lehetősége a szakmai stábnak.

A tét fontossága miatt azonban egyáltalán nem biztos, hogy kezdőként pályára is lépnek, de Coutinho debütálására azért elég komoly esélyt látunk.

A Barcelona meccskerete
Ter Stegen, Cillessen, Semedo, Piqué, Rakitic, Sergio Busquets, Iniesta, Luis Suárez, Messi, Coutinho, Paulinho, Paco Alcácer, Jordi Alba, Digne, Roberto, André Gomes, Aleix Vidal, Umtiti, Yerry Mina

 A Barca haza pályán 2018-ban 8-0-s gólkülönbséggel áll, az Espanyol ellen pedig legutóbbi 5 hazai tétmeccsén 23 gólt (!) szerzett. Emiatt sem túl meglepő, hogy a bukik 1.20-ra adják Messiék továbbjutását. 

Ki jut tovább?   
Barcelona Espanyol
1.20 3.60
Fogadási határidő: 21:30

Az odavágót leszámítva a Barcelona bombaformát mutat meccsről meccsre. A hétközi időpont ellenére alighanem szép számmal ülnek majd drukkerek a Nou Camp lelátóin, hiszen elbúcsúztatnak egy ikonikus játékost és láthatják bemutatkozni a legújabb szupersztárt is.

Hazai pályán a teljes kerettel operáló Barcelona meg tudja oldani a rá váró feladatokat, így számunkra meglepetés lenne, ha nem a gránátvörös-kékek jutnának tovább a katalán párharcból.
 

  • 1X2 + Mindkét csapat szerez gólt - Hazai és nem@1.75
     
  • Melyik félidőben lesz több gól - 2. félidőben@1.85

 

[2699537] 2018-01-25 21:30:00 Barcelona - Espanyolx;