Tenisz-vb

Revánsra készül Federer

Kedden este Roger Federer és Alexander Zverev néz farkasszemet egymással az O2 közönsége előtt.

Roger Federer nem sok vereséget szenvedett el 2017-ben, az egyiket azonban éppen mai ellenfele, Alexander Zverev ellen, méghozzá Kanadában, a Montreal Masters döntőjében. A fiatal német tankjából azonban nagyjából ott fogyott ki az üzemanyag, azóta ugyanis meglehetősen sok váratlan vereségbe nézett bele. Ennek fényében nem olyan meglepő, hogy ezúttal esélytelenebbnek tartják a fogadóirodák, mint legutóbbi meccsük alkalmával.

Győzelemmel mutatkozott be Zverev. - Fotó: ATP

Vasárnap mindketten győzelemmel kezdtek, Federer 6-4, 7-6-ra verte Jack Sockkot, míg Zverev újoncként 6-4, 3-6, 6-4 arányban bizonyult jobbnak Marin Cilicnél.

"Teljesen más itt pályára lépni, mint bárhol máshol. A közönség, a hangulat egyszerűen varázslatos. Volt bennem idegesség, de örülök, hogy ezen túl vagyok."

Azt hiszem, akinek sikerül Federert legyőznie ebben a csoportban, jó eséllyel pályázik a továbbjutásra. De ő a favorit, minden meccsén. Játszottunk már idén néhányszor, mindegyik nagyszerű volt, remélem ez is az lesz.

- nyilatkozta Zverev, aki hozzátettet, hogy ezen a meccsen talán már nem lesz olyan ideges.

Federernek nincs ilyen problémája, hiszen 15-ik világbajnokságán vesz részt, ám azt kiemelte, hogy a rajt soha nem könnyű, ugyanis más tornákkal ellentétben, itt topjátékos ellen kell kezdeni.

Fogadás a győztesre    
Roger Federer Alexander Zverev
1.18 3.70
Fogadási határidő: 21:00

Mint az az oddsokból látható, a fogadóirodák egyértelműen Federert favorizálják. Tény, hogy nagyon jó formában van és az O2 borítása is közel áll hozzá, de ahogyan Jack Sock, úgy Zverev is képes lehet szorossá tenni a meccset. Az ugyanis egyértelműen látszott a német első meccsén, hogy erre a világbajnokságra felszívta magát és sokkal motiváltabb és koncentráltabb, mint az elmúlt hetekben.

Ha pedig Zverev elemében van, akkor csoda dolgokra képes, ezt már Federer is megtapasztalhatta. Az állami iroda által meghúzott 21.5-ös határ tehát alacsonynak tűnik, nem meglepő, hogy a "több" opcióra csak 1.60-as oddsot adnak.

Az ATP hivatalos oldalán voksolhatunk a győztesre. Ott a szavazók 87 százaléka szerint a svájci örülhet majd. Ha igazuk lesz, akkor Federer továbbjutása is borítékolható.