Nemzetközi foci

László Csaba visszatért korábbi sikerei színhelyére

A válogatott kispadjával is szóba hozott erdélyi tréner ismét Skóciában vállalt munkát.

Fotó: archív

László Csaba veszi át a skót másodosztályú Dundee United irányítását szerda délutántól - számolt be a hírről először a skót The Scotsman. Az 53 éves erdélyi születésű mester 2010 után tér vissza korábbi sikerei színhelyére, aminek mind új csapatának szurkolói, mind a családja, mind pedig ő maga nagyon örül.

   
Dundee United Döntetlen Crusaders
2.02 3.10 3.10

A nemrég a válogatott felé kacsintgató mester korábban elmondta, nagyon jól érezte magát Skóciában és a családja is szerette volna, ha újra itt vállal munkát, így örömére szolgált, amikor szóba hozták a Dundee Uniteddel. Mint arról a skót lap beszámol, feladata az lesz, hogy visszavezesse a Unitedet a Premiershipbe.

László Csaba új csapata 12 fordulót követően playoffot jelentő második helyen áll, lemaradásukat rosszabb gólkülönbségüknek köszönhetik a St. Mirren mögött, ráadásul a Ligakupában is jól állnak. A bajnokságban elszenvedett két októberi vereséget követően azonban Ray McKinnonnak megköszönték a munkát és az együttes irányítását Lászlóra bízták.

A székelyudvarhelyi tréner korábban többek között a DAC, az MTK, a Charleroi, a Sopron és a Ferencváros mellett a Heartsnál is dolgozott, ahol 2009-ben sikerült a harmadik helyig vezetnie a gárdát, ám viszonya megromlott az orosz tulajdonos-üzletemberrel, Vlagyimir Romanovval, így végül távoznia kellett. 

László először szombaton irányíthatja új csapatát, amikor is a Challange Cup keretein belül az északír Crusaders lesz a United ellenfele, majd a bajnokságban november 19-én a Falkirköt fogadják.

238794