Légiósok

Priskin, Stieber és Futács is kitolt csapatával - ez történt légiósainkkal

Három magyar légiós is büntetőt rontott a hétvégén. Nikolics újra gólt szerzett, Megyeri tizenegyest védett a hajrában. Légiós összefoglaló.

Németország 

A Bundesliga-újonc Lipcse Gulácsi Péterrel a kapuban 2-1-re verte  a Schalkét és ezzel megőrizte helyét a tabella első helyén. Dárdai Pál és a Hertha egy öt gólt hozó mérkőzést tudott behúzni Wolfsburgban, ezzel a berliniek is megőrizték dobogós helyezésüket a bajnokságban. A Hoffenheim hazai pályán ütötte ki a Köln gárdáját, Szalai Ádám azonban csak a kispadról figyelhette csapata 4-0-s győzelmét. Kleinheisler László kezdőként 74 percet kapott a Darmstadtban, amely odahaza szenvedett 2-0-s vereséget a Hamburgtól. Huszti Szabolcs is kezdett a Frankfurtban, amely vasárnap 1-1-es döntetlent ért el az Augsburg otthonában, a magyar középpályást szintén a 74. minutumban cserélték le.

A másodosztályban Stieber Zoltán 71 percet kapott a Kaiserslauternben, amelynek erejéből csak gól nélküli döntetlenre futotta a St. Pauli vendégeként. A magyar válogatott középpályása az első félidőben tizenegyest rúghatott, ám sajnálatos módon nem találta el a kaput.

Megyeri Balázsnak viszont nagyobb szerencséje volt a büntetőkkel, a Fürth magyar kapusa a 90. percben kivédte az ellenfél tizenegyesét, ezzel pedig megőrizte csapatának a győzelmet.

Olaszország

A Nagy Ádámot is foglalkoztató Bologna majd csak hétfő este lép pályára az Udinese vendégeként, a mérkőzésről szóló előzetesünket itt olvashatjátok. A Palermo hétközi kupabúcsúját megszenvedte a két magyar támadó, sem Sallai Roland, sem pedig Balogh Norbert nem lépett pályára a Fiorentina otthonában.

A másodosztályú Speziában Tamás Krisztián nem volt ott a keretben a Frosinone elleni bajnokin (0-0), míg Adorján Krisztián a kispadon nézte végig, ahogy csapata, a Novara 2-1-re legyőzi hazai környezetben a Vicenzát.

Franciaország

Némi meglepetésre Lang Ádám nem került a pályára a Caen otthonában 3-3-as döntetlent játszó Dijónban. A magyar védőnek 10 fellépése van az eddigi 16 forduló alatt a francia élvonalban. 

A másodosztályban szereplő Le Havre ezen a hétvégén a kupában volt érdekelt, Bese Barnabással a kezdőben 4-0-ra verte a Saint-Colomban Locminé csapatát.

Lengyelország

Bár a Legia Varsó több, mint 20 ezer néző előtt csak 2-2-es döntetlenre végzett odahaza a Wisla Plock ellen, Nikolics Nemanja újfent gólt ünnepelhetett. A magyar támadó kezdőként 65 perc lehetőséghez jutott, és már a 10. percben bevette az ellenfél kapuját.

A Kádár Tamást végig soraiban tudó Lech Poznan 2-1-re kikapott a Jagiellonia vendégeként. Gyurcsó Ádámot a 93. percben cserélte le a Pogon Szczecin edzője a Slask Wroclaw otthonában (1-1). Mervó Bence végig a kispadon ült a hazaiaknál. Guzmics Richárd továbbra is sérült, így nem lépett pályára a Wisla Krakkóban.

Közép-Kelet Európa

Továbbra is veretlen László Csabával a Dunaszerdahely, a DAC ezúttal a Senica vendégeként játszott 1-1-es döntetlent. Vida Krisztofer a 86. percig volt a pályán a vendégeknél. Stieber Zoltánhoz hasonlóan Priskin Tamás is büntetőt rontott a hétvégén, a Slovan Bratislava magyar támadója a 33. percben rontotta el a lehetőséget, csapata pedig 1-0-ra kikapott a Zsolnától.

Ausztriában Szántó Tamás csak a kispadról figyelte, ahogy a Rapid Wien végre megszakítja nyeretlenségi szériáját és hazai pályán legyűri a St. Pöltent. A sereghajtó Mattersburgban Varga Barnabás a 84. percben szállt be a Ried elleni, 2-1-es vereséggel záródó idegenbeli találkozón.

Három a magyar igazság, avagy volt még valaki, aki tizenegyest hibázott a hétvégén. A Hajduk Split 2-1-re kikapott a Slaven Belupo vendégeként, Futács Márkó pedig ezúttal is kezdő volt a splitieknél. A magyar támadó a 89. percben egalizálhatott volna, ám büntetője a felső lécet találta el a háló helyett.

Közel - Kelet

Németh Krisztián csapata, az Al-Gharafa 3-2-re verte az Al-Rayyant a katari bajnokságban, a  válogatott játékos végig a pályán volt és bár gólt nem szerzett, több alkalommal is megtornásztatta az ellenfél kapusát és egy tizenegyest is kiharcolt, amelyet a szlovák Wiess értékesített is.

Dzsudzsák Balázsnak nem volt sikerélményben része, az emirátusokbeli Al-whada 2-1-re kikapott az Al-ahli ellen. A szélső végig játszott a találkozót. Korhut Mihály végig a pályán volt a Hapoel Beer-Sevában, amely tízpontos előnnyel vezeti a tabellát, és a hétvégén 5-0-ra kiütötte otthon az Ashdodot.

Törökországban továbbra sem megy Koman Vladimirnek. A középpályás ezen a hétvégén is végig játszotta a meccset az Adanasporban, ám ezúttal is lógó orral kellett, hogy elhagyja a pályát, miután a Genclerbirigli 2-0-ra felülmúlta a hazaiakat.

Tippelj a magyar légiósok meccseire a Tippkirályban!