Forma-1

Vettel a favorit, de Verstappen kiénekelheti a szájából a sajtot

Vasárnap este a Mexikói Nagydíjjal folytatódik a 2017-es Forma-1-es idény.

Egy igazán különleges helyszínen, az Autódromo Hermanos Rodríguez pályán feszülnek egymásnak a száguldó cirkusz klasszisai a hétvégén, azaz jön a Mexikói Nagydíj. 1992 után 2015-ben tért vissza a mezőny Mexikóba, amikor is Nico Rosberg győzött, míg tavaly Lewis Hamilton örülhetett. Két Mercedes-siker tehát az elmúlt két esztendőben, idén viszont nagyon úgy tűnik, hogy a Ferrari és a Red Bull között dőlhet el az elsőség.

Az időmérő ugyanis egyértelműen Sebastian Vettelről és Max Verstappenről csatájáról szólt. Végül előbbi örülhetett, akinek óriási szüksége lenne arra, hogy a leintést követően is ő lássa meg elsőként a kockás zászlót. A Red Bull holland tehetségét azonban nem lesz egyszerű dolga maga mögött tartani, egyrészről mert Verstappen alapból egy iszonyatosan agresszív pilóta, másrészről most nagyon ütőképesnek tűnik alatta az autó. A lassú, kanyargós részeken pokolian nehéz tartani a lépést a Red Bull-lal. 

A bajnoki tabellát toronymagasan vezető Hamiltonnak a harmadik rajtkocka jött össze, de igazából ezzel is tökéletesen elégedett lehet. Meglepő lenne, ha megpróbálna beleszólni a Vettel - Verstappen csatába, hiszen neki az is tökéletes, ha a második vagy harmadik helyen intik le. Persze autóversenyzői vér folyik benne, de idén többször is láthattuk, hogy feleslegesen nem vállalt rizikót, rendre nagyon okosan versenyzett Hamilton. No meg az időmérő alapján annyira ütőképesnek sem tűnik a Mercedes, így véleményünk szerint eljött az a futam, amikor Vettel végre előtte tud végezni - reméljük nem akasztja össze a német a bajszát a holland fenegyerekkel. 

Lewis Hamilton vs. Sebastian Vettel
hatharom.com
Vettel végez előrébb
@1.50
Fogadási határidő: 20:00

Ami a többieket illeti, meglepő, hogy Daniel Ricciardo csak a hetedik helyet csípte meg az időmérőn, miközben csapattársa sziporkázott. Valtteri Bottas vélhetően hátvédet játszik majd Hamiltonnak, bár nem mintha nagyon nagy szüksége lenne erre a britnek. A hazaiak Sergio Perezért szoríthatnak, aki a tizedik pozícióból várja a rajtot. A Force India mexikói pilótája tavaly és tavalyelőtt is pontszerző volt, de igazán nagyot nem tudott alkotni. Most sem mernénk rá nagy pénzt tenni, hogy ott lesz a hatban, pedig 2.87-ért egész csábító. 

Ki nyeri a Mexikói Nagydíjat?
   
Sebastian Vettel 1.75
Max Verstappen 3.15
Lewis Hamilton 4.15
Valtteri Bottas 21.00
Kimi Raikkönen 26.00
Daniel Ricciardo 31.00