E-sport

Kezdődik az év legjobban várt League of Legends eseménye!

  • Thanatos

Révbe ér az idei év versenynaptára, a legnagyobb eseményről pedig mi is folyamatosan tudósítunk majd!

Végéhez közeledik a hetedik szezon, ami pedig nem jelent mást, mint a World Championship érkezését! Az egész esemény során folyamatosan érkeznek előzetes tippek és esélylatolgatások, valamint elemezzük kicsit a lezajlott összecsapásokat is. Elsőként viszont vegyük végig a legfontosabb információkat a tornával kapcsolatban!

Résztvevők:

A világ 13 régiójából összesen 24 csapat kvalifikálta magát a tornára. Közöttük dől majd el, hogy ki szerezheti meg végül a hőn áhított kupát. A bajnokság tényleg lefedi az egész világot Ausztrálián keresztül, Európán át egészen Ázsiáig vagy a Független Államok Szövetségéig.

Fotó: lolesports.com

Helyszín:

Idén Kínában kerül megrendezésre a bajnokság. Egyáltalán nem kis országról van szó, ezért számos nagyvárosban megfordulnak majd a csapatok. Egészen biztos, hogy mindenütt impozáns, jól kialakított és minőségi helyet láthatunk. Sajnálatos módon viszont a hazai nézőknek ez megnehezíti a dolgát, ha követni akarják a tornát.

Időpontok:

A bajnokság szeptember 23-án kezdődik, a végső döntőt pedig november 4-én játsszák. Pontos menetrendért érdemes követni az oldalt, vagy ellátogatni a lolesports.com releváns részére. Érdemes az ismétlések időpontját / elérhetőségét is megnézni (lsd. lentebb), mert általában hazai idő szerint 07:00-kor vagy előbb kezdődnek a versenynapok.

Torna formátuma:

Az idei világbajnokság három szakaszból áll majd: Play-InStage, Csoportkörök és Rájátszás. Az elsőben 12 társaság küzd 4 db 3 fős csoportban, majd az első és második helyezettek 1-1 BO5 keretein belül eldöntik, hogy melyik 4 társaság jut tovább. A csoportok a következőképp alakultak:

Fotó: lolesports.com

A következő szakaszban a maradék 12 csapat mellé becsatlakoznak a Play-In győztesek, így a 16 résztvevő 4 db 4 fős csoportban folytatja a csatározást. Ezt jól szemlélteti az alábbi kép is.

Fotó: lolesports.com

Itt is az első két helyezett jut tovább a Rájátszásba, ahol pedig egyenes kieséses rendszerben küzdenek addig, amíg végül csak 1 győztes marad. Ez a helyezett számít kizárólag, a többiért nincsenek helyosztók vagy „felesleges” ütközetek.

Hol tudom követni az adást?

Magyar nyelven a Magyar LOLTV a hivatalos, licensszel rendelkező partner.

Élő adások:

twitch.tv/magyarloltv

Mérkőzések bármikor visszanézhetőek:

https://www.youtube.com/user/MagyarLoLTV

Az angol nyelvű közvetítést (élő adásokat és ismétléseket egyaránt) pedig a hivatalos oldalon lehet megtalálni: www.lolesports.com

Melyik csapat nyeri a világbajnokságot?
SK Telecom T1 2.75
Longzhu 2.75
Samsung Galaxy 7.50
World Elite 15.00
Edward Gaming 17.00
Team SoloMid 21.00

A megosztásokat köszönjük szépen a League of Legends Hungary, a League of Legends Fungary és a Magyar League of Legends közösségnek.