Nemzetközi foci

Túl kövér a világ legjobban fizetett futballistája

  • varin

Carlos Tévezre egyelőre nem számít az edzője, mert a 33 éves gólvágó messze van versenysúlyától.

Túlzás lenne azt állítani, hogy a jelenkor legjobban fizetett futballistája, Carlos Tévez megváltotta volna a világot Kínában, sőt. Az argentin csillaga 650 ezer fontos heti fizetéséért január 1-je óta eddig 26 mérkőzésen 4 gólt és 8 gólpasszt tett le az asztalra, ami igen csekély. A 33 éves sztárnak ráadásul egy ideig nem is lesz lehetősége bizonyítani, edzője szerint ugyanis túlsúlyos.

Fotó: telegraph.co.uk

"Fizikailag jelenleg nincs kész arra, hogy segítségére legyen a csapatnak. Fredy Guarinnal egyetemben túlsúlyosak, így először vissza kell nyerniük régi formájukat, utána játszhatnak. Vállalom a felelősséget és a csapat érdekeit tartom szem előtt, nem pedig azzal törődöm, hogy melyik futballistának mekkora neve van" - nyilatkozta a Sanghaj Senhua vezetőedzője, Vu Csin-kuj.

Carlos Tévez csapata egyébként igen rosszul áll a kínai bajnokságban, 24 forduló elteltével csupán a 12. helyen állnak, nyolc pontra a kiesést jelentő 15. pozíciótól. A sanghaji gárda nemrég sztáredzőjétől, Gustavo Poyettől is megvált, miután az uruguayi mesterrel 28 mérkőzésből csupán 9-et tudott megnyerni az együttes.

A Senhua legközelebb szeptember 16-án lép pályára, a Tévezt nélkülöző csapat a második helyen álló Sanghaj SIPG csapatához látogat, ahol többek között Oscar és Hulk is futballozik. A papírforma hazai sikerre 1.35-ös szorzón fogadhatunk a    -nál.

[2460296] 2017-09-16 13:35:00 Shanghai Tellace - Shanghai Shenhuax;