Átigazolás

Már nem Messi és Ronaldo a legjobban fizetett focisták - hivatalos

Carlos Téveznél ismételten a pénz nyert, heti 615 ezer fontos fizetésért Kínába szerződött az argentin csillag.

Noha szinte biztosra lehetett venni Carlos Tévez Bocába igazolásakor, hogy az argentin gárda lesz a gólvágó utolsó klubja, úgy tűnik, a tündérmesébe illő befejezés elmarad. Tévez ugyanis aláírta új szerződését a kínai  Shanghai Shenhua együttesével, ahol többek között Demba Ba, Obafemi Martins és Fredy Guarín is rúgja a bőrt.

Pedig Tévez utolsó argentin bajnokiján több transzparensen is olvasható volt a fanatikusok könyörgése, a Boca-hívek szerették volna, ha kedvencük marad a sárga-kékeknél. Egy szurkoló még a Colon ellen 4-1-re megnyert mérkőzésen be is szaladt a pályára és térden állva könyörgött Téveznek, hogy ne hagyja el anyaegyesületét.

Ám a két klub már hivatalosan is közölte, megtörtént a játékoscsere, Tévez heti 615 ezer fontos fizetésért (körülbelül 222 millió forint) immáron a sanghaji csapat játékosának mondhatja magát. Ezzel a gázsival immáron nem Cristiano Ronaldo a világ legjobban kereső játékosa.

A 32 éves csillag karrierje során nem ez volt az első eset, hogy a pénz döntött és nem a szíve, nyáron ugyanis szerette volna megszerezni őt korábbi csapata, a West Ham United, ám Tévez kevesellte a heti 150 ezer fontos fizetést, noha korábban többször is elmondta, mennyire szereti a Kalapácsosokat.