Magyar foci

Az újpesti polgármester jogi lépéseket kezdeményez

Wintermantel Zsolt, a IV. kerület polgármestere jogi lépéseket kezdeményez az Újpest FC labdarúgócsapatának új címere miatt.

Fotó: 24.hu

"A mai napon utasítottam Újpest jegyzőjét, hogy haladéktalanul vizsgálja meg és ha szükséges, kezdeményezze jogi lépések megtételét a Roderick Duchatelet 100 százalékos tulajdonában lévő Újpest Labdarúgó Kft. (a felnőtt labdarúgó csapatot működtető Újpest 1885 Kft. többségi tulajdonosa), valamint a cég tulajdonában lévő, így szintén Duchatelet érdekeltségű, labdarúgó-utánpótlást működtető, Jobsforward Kft. jogosulatlan Újpest név használata ügyében. Kértem, hogy a jogosulatlan névhasználat mellett vizsgálja meg az anyagi kártérítés lehetőségét is." - írta Facebook-oldalán Wintermantel Zsolt, aki a szurkolókkal együtt korábban többször is tiltakozott a címer megváltoztatása miatt.

Az Újpest FC július 3-án mutatta be az új címert, a futballcsapat honlapja szerint a több ezer beküldött voks alapján egyértelmű eredmény született a három szavazásra bocsátott tervezet között.

Az újpesti szurkolók tüntetésen követelték a régi címer visszaállítását, az Újpesti Torna Egylet pedig kisebbségi tulajdonosként nem járult hozzá a változtatáshoz. Az anyaegyesület felszólította az Újpest FC labdarúgóklub vezetőit - Gyarmati Eszter ügyvezetőt és Roderick Duchatelet tulajdonost -, hogy azonnali hatállyal szüntessék meg a törvénysértő címerhasználatot. Az UTE egyben jelezte, hogy ellenkező esetben "jogi úton védi meg az újpesti professzionális labdarúgás tradícióját".

Roderick Duchatelet, az Újpest FC belga tulajdonosa csütörtökön sajtótájékoztatón kijelentette, nincs visszaút, marad a lila-fehérek új címere. Hozzátette, a klub fejlődése, a brand, illetve a logóhasználati jog miatt volt szükség a változtatásra.

   
Újpest Döntetlen Ferencváros
2.80 3.25 2.40
2017-07-22;212
2017-07-23;212
239099