Forma-1

Nehéz elképzelni, hogy ne Hamilton nyerjen

A háromszoros brit világbajnok sorozatban negyedszer lehet a leggyorsabb Silverstone-ban vasárnap.

A hétvégén Silverstone látja vendégül a száguldó cirkuszt, immáron 72. alkalommal. A szigetországban élnek-halnak a Forma-1-ért, így minden évben ez az egyik legjobb hangulatú verseny. Gyors, tempós kanyarok jellemzik a pályát, aminek legnagyobb királya egyértelműen az a Lewis Hamilton, aki vasárnap is a pole-ból várja a rajtot

A Mercedes háromszoros brit világbajnoka 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban sem talált legyőzőre hazai pályán, illetve 2008-ban is maga mögé utasított mindenkit, ha pedig vasárnap is megteszi ezt, akkor beállítja Jim Clark és Alain Prost rekordját.

Hamilton a szombati időmérőn más dimenzióban autózott, mint a többiek, fél másodpercnél is többet osztott ki a riválisának. Meglepő módon mellőle ezúttal Kimi Raikkönen rajtolhat, míg legnagyobb riválisa, Sebastian Vettel csak a második sorból indulhat neki az 52 körnek. A múlt héten a sógoroknál diadalmaskodó Valtteri Bottas a két Ferrari mögé szorult, és mivel váltót cseréltek az autójában, így csak a kilencedik rajtkocka az övé. 

A maranellóiak versenytempójára soha nem lehet panasz, ám ez a verseny nagyon Hamiltonnak áll, láthattuk Kanadában is, hogy azon a pályán, ahol nagyon él, ott nehéz rajta fogást találni. Ez is ugyanolyan sikeres helyszín számára, mint Montreal, az időmérő alapján pedig nem sok gondja lehet, főleg, ha a rajtot megússza csetepaté nélkül. 

A kulcs nyilvánvalóan az lesz, hogy ne veszítsek pozíciót, mert itt nagyon nehéz előzni. Ha sikerül az élen maradnom az első kört követően, akkor azt hiszem menedzselni tudom a tempót.

- vélekedett Hamilton.

Ugyan a szeszélyes angol időjárás mindig okozhat meglepetést, azonban tudjuk jól, hogy a Mercedes klasszisa esőben sem jön zavarba. A tempója az elmúlt futamokon is megvolt, ám a szerencse nem állt mellé. Most újra megérezheti a győzelem ízét, amire szüksége is van, hiszen Vettel 20 pontos előnyre tett már szert a világbajnoki versenyfutásban

Brit Nagydíj
hatharom.com
Hamilton nyeri a futamot
@1.45
Fogadási határidő: 14:00

Ami a többi csapatot illeti, a Red Bull messze van, egyedül az esőben bízhatnak, pontosabban Max Verstappen, ausztrál csapattársa, Daniel Ricciardo alatt ugyanis megadta magát a technika az időmérő elején, így csak a mezőny végéről várhatja a rajtot. Verstappen érdekes lehet, az elmúlt hét futamából csak kettőt tudott befejezni, igaz, sokszor nem rajta múlt, de ettől csak még frusztráltabb lehet. Ha nincs is meg a Red Bull tempója, de Max mindig veszélyes a rajtoknál, így a két Ferrari nem lehet nyugodt. 

A Williams ismét csúnyán leszerepelt, ugyan a sógoroknál nagyot mentettek, de semmi garancia arra, hogy ezt Silverstone-ban sikerül megismételniük. Helyüket a Renault vette át a top 10-ben, Nico Hülkenberg az előkelő ötödik helyről indulhat. Valamire nagyon ráéreztek, nem az első alkalom már ez idén, viszont a versenytempójuk a legtöbb esetben nem klappol, így a Mercedes, Ferrari, Red Brull trió mögé inkább a Force Indiák várhatóak. Arra, hogy Sergio Perez és Esteban Ocon is pontot szerez 1.66-os oddson fogadhatunk, ami kifejezetten baráti. Túl sok mindenki nem fenyegeti a top 10-es helyüket, a Williamsek messze, a McLaren és Haas gyengébb, ráadásul Bottas és Ricciardo is mögöttük van.