Vízilabda

A német válogatott sem jelenthet gondot a mieinknek

Férfi vízilabda-válogatottunk a budapesti rendezésű BENU-Kupa második napján Németországgal játszik.

Erdélyi Balázsék szombaton a németekkel meccselnek. - Fotó: MTI

Utolsó előtti felkészülési mérkőzését vívja a magyar férfi vízilabda-válogatott a július 16-án rajtoló világbajnokság előtt szombaton. Märcz Tamás együttese a budapesti BENU-Kupán szerepel ezen a hétvégén, s pénteken a kanadai válogatott ellen mutatkozott be a nagyérdeműnek. A mieink magabiztos játékkal, az összecsapást végig kontrollálva 17-4-re tudtak nyerni a tengerentúliak ellen.

1x2    
Magyarország Döntetlen Németország
1.05 12.00 10.50

"Egy picit változtattunk az utóbbi időben játszott taktikán, egyszerűsítettünk, talán Kanada ellen megengedhettük magunknak. Szerintem valamennyit levett a fiúk válláról az is, hogy csak megtörtént az elmúlt napokban a csapathirdetés, jó állapotban vannak" - mondta Märcz Tamás a vlv.hu-nak, majd kitért a szombati ütközetre is: "Szerintem egy kemény ütközet lesz a német csapat ellen, láttam, hogy nagyon harcosak, a román együttessel egy kemény mérkőzést játszottak, nem adják fel. Még lehet, hogy fizikálisan megterhelőbb is lesz az az ütközet, mint a Kanada elleni. Beleállunk mindjárt az elejétől, új mérkőzés, az elején mindegyik nehéz, azon leszünk, hogy legyen könnyű már a második vagy a harmadik negyedtől, meg fogunk tenni már az elején mindent, hogy ez így legyen."

A magyar válogatott kerete a BENU-Kupára és a világbajnokságra:
Kapusok: Decker Attila, Nagy Viktor.
Mezőnyjátékosok: Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Török Béla, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő.

 

 

 

 

Papíron könnyebb ellenféllel találkozunk szombaton, hiszen a kanadaiakkal ellentétben a németeknek nem sikerült kvalifikálniuk magukat a világbajnokságra. Ám, ahogy szövetségi kapitányunk is említette, egy szívós együttesről van szó, amely pénteken 7-6-ra legyőzte Romániát, ráadásul bő egy éve igen megszenvedtünk ellenük. A 2016-os olimpiai selejtezőtorna negyeddöntőjében ugyanis mindössze egy találattal, 8-7-re tudtuk legyőzni Németországot.

Noha Varga Dénes a Kanada elleni meccshez hasonlóan ezt a mérkőzést kihagyja, vélhetően ezúttal simábban nyerünk, mint egy éve. A bukmékerek szerint is igen egyértelmű találkozóra van kilátás, hiszen a     háromesélyben mindössze 1.05-szörös szorzót kínál a Märcz-csapatra, míg a döntetlennel (12.00) vagy a németek sikerével (10.50) bankot lehet robbantani.

A szombaton 20:00-kor rendezendő találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Ki nyeri a férfi vízilabda-világbajnokságot? -    
Szerbia 1.70 Magyarország 5.00
Horvátország 7.00 Olaszország 8.50
Görögország 13.00 Montenegró 15.00
Spanyolország 20.00 USA 40.00
Ausztrália 80.00 Oroszország 100.00
Kanada 200.00 Brazília 200.00
Franciaország 500.00 Japán 500.00
Kazahsztán 500.00 Dél-Afrika 800.00