Vízilabda

Főpróbát tart a Märcz-csapat

Férfi vízilabda-válogatottunk a budapesti rendezésű BENU-Kupával zárja felkészülését a világbajnokságra. Első ellenfelünk pénteken Kanada lesz.

Pénteken Kanada ellen mérkőzik meg a magyar férfi vízilabda-válogatott.

Célegyenesbe fordul a magyar férfi vízilabda-válogatott felkészülése a július 16-án rajtoló magyarországi világbajnokságra. Ezen a hétvégén - péntek, szombat, vasárnap - ugyanis Märcz Tamás csapata a Budapesten rendezendő BENU-Kupán vesz részt, ahol többek közt a kanadai, a német és a román válogatottal vív felkészülési mérkőzéseket.

A torna előtt, szerdán, a szerbek elleni közös gyakorlást követően szövetségi kapitányunk kihirdette a vb-n részt vevő csapatot, amelyben Bátori Bence, Salamon Ferenc, Bisztritsányi Dávid, Jansik Dávid és Bedő Krisztián sem kapott helyet. Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Török Béla és Zalánki Gergő viszont ott lesz a magyar csapatban a budapesti vb-n.

„Nehéz döntés volt, ráadásul a felkészülés során a koncepció is változott" - kezdte Märcz Tamás a waterpolo.hu-nak. "Először úgy gondoltuk, hogy Török Béla Jansik Dáviddal és Gór-Nagy Miklóssal harcolhat az egyik bekk pozícióért, aztán úgy alakult, hogy bekként is gólerős volt, jól mozgott a kapufánál, az utolsó szakaszban pedig kapás oldalon is szerepelt. Így azon a poszton is versenyhelyzet alakult ki, s végül a kapás oldalra került be, de olyan játékosként, aki a védekezésben és emberelőnyben is tud nekünk segíteni.” 

Märcz Tamás hozzátette folyamatosan alakult benne és stábjában a kép, s figyelték a játékosokat, gondolkoztak azon, hogy ki és miben lehet a csapat hasznára. Amikor egyre több posztra találta meg az emberek nagyobb részét, akkor is szempont volt, hogy a végső nagy harcba ki tud még extrát hozzátenni a gárda teljesítményéhez, amire a legnagyobb szüksége lehet a válogatottnak.

„Tudom, hogy egy-egy kerethirdetés során sorsok dőlnek el, így igyekeztem mindenkinek megadni a lehetőséget" - folytatta a szövetségi kapitány. "Mind az öt kimaradó jó benyomást tett rám, és mindannyiukra igaz, hogy a folytatásban következő hosszabb távú építkezés során is számítok majd rájuk.” 

A magyar válogatott kerete a BENU-Kupára és a világbajnokságra:
Kapusok: Decker Attila, Nagy Viktor.
Mezőnyjátékosok: Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Török Béla, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő.

 

 

 

 

A 13 fős világbajnoki keret először Kanada ellen mutatja meg magát, ahogy fentebb is említettük, a BENU-Kupa keretén belül. A tengerentúli válogatottal szűk egy hónapja találkozott a Märcz-csapat, méghozzá Görögországban, a Szamarcidisz Kupán, ahol könnyedén, 12-7-re nyertek a mieink, többek közt a három gólig jutó Varga Dénes vezérletével.

A pénteken 18:30-kor rendezendő találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Ki nyeri a férfi vízilabda-világbajnokságot? -    
Szerbia 1.70 Magyarország 5.00
Horvátország 7.00 Olaszország 8.50
Görögország 13.00 Montenegró 15.00
Spanyolország 20.00 USA 40.00
Ausztrália 80.00 Oroszország 100.00
Kanada 200.00 Brazília 200.00
Franciaország 500.00 Japán 500.00
Kazahsztán 500.00 Dél-Afrika 800.00