Magyar foci

A nőknek a konyhában a helye! - Urbán Flórián

  • varin

A magyar futball megmondóembere ezúttal sem rejtette véka alá véleményét.

Óriási vihart kavart a szurkolók között az újpestiek új címere. Az esetről mi is értekeztünk korábban, ám ezúttal egy nálunk is fontosabb ember, Urbán Flórián mondta el kendőzetlen véleményét a IV. kerületben meglévő viszonyokról. A szakvezető a rangado.hu-nak nyilatkozott.

Nem is találok szavakat, a legjobban talán az egyik hozzászóló jellemezte az új címert: „úgy néz ki, mint egy húgycső”. Ezen kínomban nagyon jót mosolyogtam.

Ez a szégyenletes dolog már egy hosszabb folyamat eredménye. Többször hallottunk már olyan történetet, hogy a korábbi játékosokat nem nézik jó szemmel a klubházban, akik így már nem is járnak a Megyeri útra. Ebbe a csoportba tartozom én is, valamint az sem titok, hogy Göröcs Jánost a parkolóba sem engedték be, Tóth Józseftől pedig megkérdezték, hogy mit keres ott. A címerváltoztatással pedig még egyértelműbbé vált számomra, hogy a jelenlegi tulajdonos és a vezetők nem tisztelik a hagyományokat és azokat a focistákat, akik korábban nagyon sokat tettek a csapatért.

Ez a címer okozza a problémákat

A játékosok jönnek-mennek, de az igazi drukker egy életen át a saját csapata mellett marad. Na, őket most ismét szemen köpték. Az oké, hogy az Újpestnek jelenleg tulajdonosa van, aki a saját pénzén vette meg a klubot, de ez nem azt jelenti, hogy úgy játszadozhat a klubbal, ahogy akar. A minimum az lett volna a vezetők részéről, hogy kommunikálnak a szurkolókkal a módosítás előtt, így azonban hatalmas öngólt lőttek. Egyértelmű, hogy a szimpatizánsok ezt nem fogják annyiban hagyni.

Aki nálam radikálisabb, az festi magát, az erőszak azonban ebben az esetben nem jelent megoldást. Úgy vélem, mindenképpen fel kell állítani a drukkerek érdekeit képviselő csoportot, amelyet a szurkolói csoportok vezetői és korábbi játékosok alkotnának, aztán pedig le kell ülni szemtől szembe a tulajdonossal és átbeszélni a problémákat. Úgy látszik, hogy akik Duchatelet környezetében vannak és nagyon jól megélnek, még nem világosították fel őt, hogy az Újpest nem az a klub, amivel így lehet szórakozni.

Ez nem a belga St. Truiden vagy Westerlo, hogy bármit meg lehessen csinálni – bár szerintem ott sem lehet. Az Újpest az Újpest, az egyik legnagyobb klub Magyarországon. Normális és békés keretek között kell megoldást találni erre, valamint arra is, hogy a szurkolókat visszacsábítsák a stadionba. Ez persze nagyon nehéz lesz ezek után, hiszen a tulajdonos és az ügyvezető asszony nagyon elvetette a sulykot.

Mindig is mondtam, hogy a futballban nincs helye nőnek! A nőnek a konyhában a helye, mos, főz, takarít, semmi keresnivalója sincs a vezetői pozícióban.

Pont az ilyen nevetséges és érthetetlen döntések miatt nem járnak az igazi drukkerek a meccsre, akik számára ez egy újabb tőrdöfés. A szurkoló egyet szeretne, ha fejlődni látná a csapatát és a klubot, hogy minél boldogabb és büszkébb legyen, a tradíciót pedig méltó módon ápolják" - zárta mondandóját Urbán Flórián.

Ki nyeri az NB I-et?
   
FTC 2.40
Videoton 2.40
Honvéd 7.00
Vasas 10.00
Újpest  15.00
Puskás Akadémia 25.00