Botrány

Urbán Flórián a fogdában "ünnepelte" az Újpest Ferencváros elleni győzelmét?

Sajtóhírek szerint Urbán Flórián, az Újpest korábbi játékosa lefejelt egy rendőrt az Újpest-Ferencváros NB I-es rangadó után egy IV. kerületi kocsmában.

A police.hu rendőrségi portál beszámolója szerint csendháborítás miatt érkeztek rendőrök vasárnap 22 óra körül az újpesti, Bárdos utcai vendéglátóegységhez, ahol nem tapasztaltak hangoskodást, de kiderült, hogy a kocsma az engedélyezettnél tovább tartott nyitva, ezért felszólították a tulajdonosnőt, hogy zárjon be. Ő ennek azonnal eleget tett, amikor visszament egy férfi a sörözőbe, hangoskodva ellenszegült a rendőröknek, akik távozásra szólították fel, és egyiküket megpróbálta megütni.

Ekkor le akarták tartóztatni a férfit, aki azonban lefejelte az egyik járőrt, aki könnyű sérüléseket szenvedett. A 44 esztendős elkövetőt - a hvg.hu információi szerint Urbán Flórián korábbi válogatott labdarúgót, a REAC, a Pápa és a Vasas korábbi edzőjét - ezt követően előállították, és a IV. kerületi kapitányságra vitték. Hivatalos személy elleni erőszak miatt feljelentést tettek ellene.

Az esetre ugyanakkor a helyszínen tartózkodó újpesti drukkerek másképp emlékeznek. Az ő szurkolói honlapokon megjelent beszámolóik szerint Urbán Flórián a saját kocsmájában ünnepelt, amikor megérkeztek a rendőrök, akik szisztematikusan végigjárták az újpesti sörözőket, és agresszíven viselkedtek a vendégekkel. Állítólag inzultálták Urbán feleségét, a korábbi labdarúgó pedig ekkor szólt közbe, amire válaszul leteperték, többször megütötték, és a fogdába vitték, ahol - más, szintén az Újpest-Ferencváros mérkőzés kapcsán letartóztatott drukkerek szerint - szintén többször megütötték.

Megint más beszámolók szerint ugyanakkor semmiféle erőszak nem történt, a rendőrök először csak körülnéztek, majd távoztak, később azonban visszatértek, és hangoskodva, idegesen intézkedtek.