Roland Garros

A szülinapos Nadal és az őrjöngő Djokovics dolgát is spanyol rivális nehezítené

Nadal Bautistával, Djoko Ramosszal csap össze vasárnap a Roland Garroson. Az egyikük simázhat, egy ötszettes dráma azonban megint benne van a pakliban.

A vártnál lényegesen vaskosabb programfüzet várhatja a Párizsba érkezőket vasárnap délelőtt, hiszen a szombati eső miatt mindössze tíz meccset sikerült lejátszaniuk a hölgyeknek és az uraknak. A hét utolsó napjára maradó mérkőzések közül bőségesen van válogatni valónk, hiszen a két ázsiai csatájában, a Chung-Nisikori ütközeten vélhetően döntő szettre kerül sor, míg az amerikaiak kedvence, John Isner, szetthátrányból folytathatja a fiatal orosz tehetség, Khacsnov ellen. Ám ezen kívül is tele vagyunk nagyobbnál nagyobb ütközetekkel.

Nisikori nem lehet boldog, 2-0-ra vezetett, ám vélhetően döntő szettre kényszerül Chung ellen

Elég ha csak Rafa Nadal és honfitársa, Roberto Bautista-Agut randevújára gondolunk. Monaco, Barcelona és Madrid bajnoka szenzációsan menetel, eddig Párizsban nemhogy szettet sem vesztett, de a bukott game-ek száma is megállt 15-nél, vagyis átlagosan minden meccsét 6:2, 6:2, 6:2-es arányban húzta be. Párharcuk egyébként egyáltalán nem tekint vissza nagy múltra, mindössze egyszer, három éve találkoztak, akkor salakon két szettben nyert a Roland Garros topfavoritja. Noha a fiatalabb spanyolnak is jól megy eddig Párizsban, ez ellen a Nadal ellen még arra sem mernénk megesküdni, hogy a fogadóirodák által meghúzott 27,5-es határt megugorják a game-ek számában. Mi szettveszteség nélküli győzelmet várunk a szombaton 31. születésnapját ünneplő Rafától.

Noha a címvédő Novak Djokovicsra is igen alacsony szorzót kapunk, abban már inkább kételkedünk, hogy a szerb szettveszteség nélkül intézi el Albert Ramos-Vinolást. Mindkét teniszező ötszettes ütközeten van túl úgy, hogy 2-1-es hátrányban voltak, ám végül Schwartzman és Pouille is elfogyott az utolsó két játszmára. Djokovics láthatóan nem is fogadta jól, hogy maratoni csatára kényszerül, a negyedik szettben, 4-0-nál kellett figyelmeztetni őt sportszerűtlen viselkedés miatt.

"Olykor meg kell küzdeni olyan tényezőkkel is amelyekhez nem vagyok hozzászokva egy sima győzelem alkalmával, ebből ugyanis később erőt meríthetek és a nehezebb szituációkat is jobban tudom majd kezelni. Ilyen volt ez az ötszettes derbi. Nem volt részem az elmúlt években sok ilyenben, úgyhogy látom a pozitívumait. Mentálisan sokat jelenthetnek az ilyen ütközetek" - nyilatkozta a szerb klasszis.

Idén egyszer már megütközött egymással a két játékos, a Davis Kupában 9 játékot hozott Ramos Djoko ellen - igaz, az a mérkőzés kemény pályán volt és Szerbiában. Mindezeket figyelembe véve talán nem olyan nagy kérés a spanyoltól 12 játék az overhez.

Ramos-Djokovics
   
29.5 játék alatt 29.5 játék felett
2.00 1.65