Német foci

Hatalmas balhé közepette estek ki Simon Krisztiánék - videó

  • varin

Totális csőd ez a szezon az 1860 München együttesénél, amelyet a felnőtt gárda kiesése "koronázott meg".

Kedden este véget ért a Bundesliga II-es futballidény is, meglepetésre az 1860 München kiesett a harmadosztályba, míg a Regensburg jövőre már az élvonalba jutásért játszhat. Mint arról tegnapi cikkünkben értekeztünk, noha a müncheni csapat hatalmas múltra tekint vissza és az ő sikerük lett volna a papírforma, már az első meccsen is a harmadosztályú együttes dominált, a visszavágót pedig tulajdonképpen a 40. percre el is döntötték.  Az 1860-ban alapított klub tehát jövőre a harmadosztályban szerepel majd, amelyre a klub '80-as évekbeli kizárása óta nem volt példa - ezt természetesen nagyon nehezen tudták elviselni a fanatikusok.

A balhé percei

A bajor Regensburg két év alatt két osztályt is ugrott, hiszen a 3. ligában csak egy idényt töltöttek a bajorok.

A mérkőzés a 80. perc környékén szakadt félbe 15 percre, a müncheniek ugyanis különböző tárgyakat, köztük az Allianz Arena székeit dobálták a gyepre. A találkozó így végül a 106. percben ért csak véget, hosszas müncheni szenvedést követően.

Fotó: ESPN

A kudarcot követően a csapat teljes vezetősége, az áprilisban kinevezett klubigazgató és az elnök is bejelentette lemondását, miként vélhetően a keret is szétesik. A klub egyébként egy jordániai befektető, Hasan Abdullah kezében van, aki decemberben nevezte ki Vitor Pereira mestert, aki feljutást és európai kupaszereplést is ígért néhány szezonon belül Abdullahnak.

Az 1860 München kerete a harmadik legértékesebb volt a Bundesliga II-ben. A két, őket megelőző gárda, a Stuttgart és a Hannover feljutott a legjobbak közé.

"Sajnos nem volt elég, hogy sokat lőttünk és sokat próbálkoztunk, elbuktunk. Nagyon fáj a kudarc, de a lelkiismeretem tiszta, mert mindent megtettünk a siker érdekében" - nyilatkozta a korábban a Portónál, az Olimpiakosznál és a Fenerbahcénél is dolgozó Pereira.

Az 1860 Münchennek egyébként a felnőttek mellett idén az U21-es, az U19-es, az U17-es és az U16-os csapata is kiesett.

[2501527] 2017-05-30 18:00:00 1860 Munchen - Regensburgx;