E-Sport

EU LCS Power Ranking és fogadási útmutató

Beharangozó az EU LCS esélyeiről és a várható csoportgyőztesekről. Íme a legfontosabb tudnivalók Thanatos tollából.

Előző cikkünkben összefoglaltuk, hogy mit érdemes tudni a két legnépszerűbb League of Legends régióban zajló nyári bajnokságairól, a következőkben pedig szakértői útmutatással és tippekkel segítjük azokat, akik többet szeretnének tudni az erőviszonyokról, illetve tippekkel is kedveskedünk a sportfogadások kedvelőinek. Elsőként kezdjük az EU LCS csapataival!

Power Ranking

A következőkben rangsorolásra kerülnek az EU LCS csapatai, becsült erősségük alapján. Mivel sok idő telt el tavasz óta, az első hetek rengeteg információval szolgálhatnak nekünk, így ezek csak előzetes tippek.

Oddsok a végső győztesre
G2 Esports 1.80
H2K 7.00
Unicorns of Love 9.00
Fnatic 11.00
Splyce 12.00
Misfits 13.00
Team Vitality 13.00
Ninjas In Pyjamas 34.00
Mysterious Monkeys 41.00
ROCCAT 51.00

1. rang: G2 Esports

Nem kell sokat magyarázni, egyértelműen szépen és tisztán tudnak játszani, az MSI döntőjébe is bejutottak, ahol mérkőzést is hoztak az SKT ellen. Papírforma szerint dominálniuk kell a csoportjukat és a többi csapatot is.

2. rang: UOL, H2K, Fnatic   

A sorrend tükrözi az egymáshoz viszonyított erejüket is. Az UOL döntős volt az előző EU LCS-évad során, rengeteg időt és pénzt öltek a gyakorlásokba mostanában. A többiek sem pihentek, az H2K mindig is az élvonalban volt, a Fnatic pedig sokat javíthatott gyermeteg hibáin.

3. rang: Misfits, Splyce

Tehetséges csapatok, akik szenvedtek tavasszal. Van fantázia bennük, de látatlanban szinte biztosan állíthatjuk, hogy a középmezőny magabiztos résztvevői.

4. rang: ROCCAT, Monkeys

A ROC majdnem bejutott az előző rájátszásba, ám azóta például dzsungelest cseréltek, aki viszont fontos szerepet játszott jó teljesítményükben. A Monkeys pedig sok meglepetést okozhat, de a rutinosabb és megszokottabb résztvevőkkel magabiztosabban lehet számolni.

5. rang: NiP

Egy másik új név, akik ugyan LCS résztvevők, de kérdéses, hogy mekkora erőt képviselnek igazából. Legjobb esetben is a középmezőnybe küzdhetik fel magukat, látatlanban viszont a leggyengébbnek tűnnek.

Fogadási tippek

Jelenleg számos lehetőség van arra, hogy csoportelsőbbségtől kezdve a végső győztesig, mindenre tehessünk. A csoport esetében a G2 győzelme borítékolható, ahogyan az Unicorns of Love-é is, bár utóbbiba beleszólhat az H2K. Amire érdemes lehet figyelmet és anyagiakat áldozni, az a végső győztes. Aki nem a G2 Esports-ot rakja meg, óriási profittal számolhat. Egyértelmű, hogy régóta dominálja régióját az utóbbi társaság, ám a 2. rangba sorolt társaságok közül bárki lehet kihívójuk az elkövetkezendő hónapokban. Szerintem az UOL és az H2K győzelmen érdemes lehet elgondolkodni, bár sose felejtse el senki, hogy szezon közben túl nagy erőviszony változások ritkán következnek be. A rájátszásba jutásnál érdemes lehet figyelembe venni, hogy a 4. és 5. rang  társaságai okozhatnak meglepetést. Nem olyan nagyok a szorzók, de egy ROCCAT vagy Monkeys csábító lehet.

Fogadás a csoportgyőztesekre
A-csoport B-csoport
G2 Esports 1.25 H2K 2.75
Fnatic 8.00 Unicorns of Love 3.50
Misfits 9.00 Splyce 5.00
Ninjas In Pyjamas 26.00 Vitality 5.50
ROCCAT 34.00 Mysterious Monkey 17.00

Összességében elmondható, hogy nem érdemes túl sokat vállalni ezekkel a tippekkel, ráadásul legjobb esetben is 2 hónapot kell várni az eredményre. Egy picit azért érdemes kacérkodni egy-egy valószínűtlenebbnek tűnő lehetőséggel, mert amint elkezdődik a liga és kikristályozódnak az erőviszonyok, már nehezebb lesz nagyot kaszálni ilyen fogadásokkal.

Közvetítések:

Magyar nyelven: http://twitch.tv/magyarloltv

Angol nyelven: http://www.lolesports.com/en_US/


A megosztásokat köszönjük szépen a League of Legends Hungary, a League of Legends Fungary és a Magyar League of Legends közösségnek.