Sportfogadás

Real BL-győzelem vagy Buffon-aranylabda?

Ha a Juventusnak összejön a triplázás, egyértelműen Gianluigi Buffonnak kellene kapnia az Aranylabdát!

Június 3-án kerül sor az idei szezon döntőjére a Bajnokok Ligájában, ám a cardiffi finálé a hírek szerint nem csak azt dönti el, melyik csapat ül fel Európa trónjára, de komoly befolyással lesz az aranylabdás játékost illetően is. Ez pedig akár egy alternatív fogadási lehetőséget is biztosít számunkra.

A visszavonulás küszöbén álló Gigi támogatottsága óriási, népszerűsége pedig nagyobb, mint valaha. "Teljesen mindegy, hogy alakul a döntő és mi történik még a szezonban, Buffon megérdemli a díjat. Ahogy az elmúlt években többször is megérdemelte volna, mint mondjuk 2006-ban" - mondta Allegri.

"A Juventusszal és Buffonnal leszek Cardiffban. Úgy vélem, ha végül a Juventus nyeri a trófeát, a kapus lesz az egyértelmű esélyese az Aranylabdának, amely gyönyörű megkoronázása lenne a karrierjének" - nyilatkozta Antonio Cassano, aki volt Real-játékos létére mégis inkább a Juventusnak szurkol majd.

Ha szigorúan a számokat nézzük, Buffonnak ez a második legrosszabb szezonja az elmúlt hat évben - idén 0,68 gólt kapott meccsenként, míg tavaly mindössze 0,59-et.

Persze a fenti statisztika mit sem számít, hiszen a Zebráknak jó esélyük van a triplázásra, amelyre Európában eddig mindössze nyolcszor volt példa, legutóbb a Barcelona a 2014/15-ös idényben nyerte meg hazája bajnokságát, a kupát, illetve a BL-t.

Ezzel kapcsolatban érdekesség, hogy a triplázó csapat a nyolc alkalomból mindössze kétszer adta az aranylabdás játékost, 2009-ben és 2015-ben is Lionel Messi zsebelte be az egyéni elismerést a három nagy trófea mellé.

Véleményünk szerint azonban a világ labdarúgásának nagyon nagy szüksége lenne arra, hogy kimozduljon kicsit a Ronaldo-Messi duó hegemóniájából, ráadásul a jelenleg aktív játékosok közül senki nem érdemelné meg jobban az életműdíjjal is felérő trófeát, mint Gianluigi Buffon.

Ha tehát abból indulunk ki, hogy a triplázás egyenlő lenne a kapus Aranylabdájával, akkor jobban megéri a Juventus BL-sikere helyett 5-5.50-szeres szorzón megfogadnunk Buffon sikerét. És ha biztosra akarunk menni és 1.83-ért megfogadjuk a Real sikerét, valamint 5.50-ért Buffont, akkor akár egy 37%-os biztos nyereségünk is lehetne. Már persze, ha megállja a helyét a teóriánk.

[2490505] 2017-06-03 20:45:00 Juventus - Real Madridx;