Serie A

Ennél nagyobb káosz nem is lehetne Baloghéknál

Jelenleg a Palermo a káosz hazája, a csapat gyakorlatilag kiesett, miközben nincs, aki vezesse a klubot.

Már csak a matematika mentheti meg Balogh Norbert és Sallai Roland csapatát a kieséstől, a Palermo lemaradása ugyanis öt körrel a vége előtt 13 pont a 17. helyen álló Empolival szemben. A szicíliai gárda február közepe óta két pontot szerzett csupán, ami annak fényében nem csoda, hogy a klub jövője finoman szólva is bizonytalan.

Mint arról mi is beszámoltunk, február végén hirtelen távozott a csapat edzőfaló elnöke, Maurizio Zamparini, aki az angol-amerikai cégcsoporttal, az YW & F Global Limiteddel megállapodott a gárda eladásáról. Akkor arról szóltak a hírek, hogy a befektetők néhány éven belül Európában is ütőképes csapatot varázsolnának a gárdából, ám úgy tűnik, az ígéreteknek nagyobb volt a füstje, mint a lángja.

Az utóbbi hetekben ugyanis gyakorlatilag semmi nem történt, az új elnökjelölttől Paul Baccaglinitől (igen, ő az a fenti képen!) nem érkezett meg még a pénzösszeg a klub számlájára, ráadásul a hírek szerint napok óta Miamiben nyaral ahelyett, hogy a Palermo megvételét intézné. Ez hivatalosan azt jelenti, hogy még mindig Zamparini a Palermo elnöke, aki már nemigen foglalkozik a csapat ügyes-bajos dolgaival.

A hihetetlen állapotokat egyébként jól jelzi, hogy április közepén beadta lemondását a sportigazgató, Nicola Salerno is, amikor Diego Lopezt menesztették az edzői székből. Ekkor a klub a szurkolók megértését és türelmét kérte, ám láthatóan teljes káosz uralkodik a gárdánál.

Fotó: Ilovepalermocalcio

Sajnos az áldatlan állapotoknak a két magyar játékos is rendesen megissza a levét, a 17 meccsen egyetlen gólt sem szerző Balogh az utolsó öt meccsen összesen 89 percet töltött a pályán, míg Sallai Rolandot a Lazio ellen már a 31. percben lekapta Bortoluzzi mester és nem sérülés miatt.

A Palermo ilyen előjelekkel fogadja hétvégén azt a Fiorentinát, amely az utolsó, hét találkozójából hatot is megnyert a szicíliai gárda ellen, nem csoda, hogy Bernardeschiék sikerére csak 1.45-ös szorzón fogadhatunk idegenben is.

Játssz velünk a Tippkirályban a fantasztikus nyereményekért!