Tenisz

Már a fogadóirodáknál is Nadal a Roland Garros legnagyobb favoritja

Hatalmasat zuhant a mallorcai salakkirály párizsi oddsa, miután 10. alkalommal is behúzta a monte-carlói Masterst.

Már a márciusi amerikai kemény pályás tornák előtt arról cikkeztünk, hogy addig pakoljuk Rafa Nadalt, amíg nem késő. Akkor még 3.25-ös oddson elkapható volt, a bukmékerek ugyanis a Párizsban címvédő Novak Djokovics mögé sorolták. 

A szezon első európai salakos Masters-viadala után azonban nagyot fordultak az esélyek a fogadóirodákban. Már 2.50-es szorzóval Nadal számít a Roland Garros első számú favoritjának.

A mallorcai klasszis ugyanis vasárnap rekordnak számító 10. alkalommal győzött Monacóban, míg a salakszezonban három legnagyobb riválisának számító Djokovics, Andy Murray és Stan Wawrinka egyaránt korán búcsúzni kényszerült. 

Nadal is döcögősen kezdett, ám utána könnyedén gázolt át a mezőnyön, pedig Alexander Zverev és David Goffin sem számított könnyű ellenfélnek. A spanyoltól olyan ütéseket láthattunk, amiket korábban csak a legjobb formájában hozott. 

Egyre nehezebb elképzelni, hogyha Nadal ilyen formában játszik, akkor bárki is ellenfele tudjon lenni Párizsban. Főleg úgy, hogy Djokovicsnak finoman szólva sem megy jól a játék és egyelőre semmi jel nem mutat a változásra. 

Ki nyeri a Roland Garrost?
Rafael Nadal 2.50
Novak Djokovics 3.50
Andy Murray 5.00
Stan Wawrinka 9.00
Roger Federer 15.00